Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

SkyShowtime steelt gecancelde Netflix-serie met Neil Patrick Harris

Fans van Uncoupled mogen juichen. Netflix besloot al na een seizoen de brui te geven aan de serie waarin How I Met Your Mother-ster Neil Patrick Harris de hoofdrol speelt. Maar SkyShowtime brengt nu redding.

Als Barney vond Neil Patrick Harris de weg naar wereldwijde roem. Maar eigenlijk draait het LGBTQ-icoon al een lange tijd mee in Hollywood. In de Verenigde Staten wordt de acteur nog steeds even vaak aangesproken over zijn rol als de geniale kinderdokter Doogie Howser. En zelfs Bart Simpson staat op zijn CV. Nou ja, soort van.

Toch wacht Neil Patrick Harris al sinds How I Met Your Mother op de volgende grote doorbraak, en dan rekenen we zijn rol in The Matrix Resurrections even niet mee. Met Uncoupled dacht hij die opnieuw gevonden te hebben. Maar Netflix zag er geen heil in de serie te verlengen voor een tweede seizoen. Concurrent Showtime – in Nederland onderdeel van SkyShowtime – denkt er anders over.

Uncoupled van Netflix naar SkyShowtime

En dat valt te begrijpen. Op IMDb scoort Uncoupled een aardige 7,2 op 10 en ook op Rotten Tomatoes krijgt de reeks waardering van zowel critici als amateur-filmliefhebbers. Vooralsnog kan je het eerste seizoen bekijken op Netflix, maar binnenkort verhuist de serie binnenkort naar nieuwkomer SkyShowtime. Wanneer seizoen 2 op onze schermen verschijnt is nog niet bekend.

In Uncoupled wordt Michael (Neil Patrick Harris) gedwongen opnieuw op zoek te gaan naar liefde wanneer zijn soulmate en levenspartner hun relatie na 17 jaar plotseling beëindigt. Van middelbare leeftijd en zonder recente ervaring in de datingwereld is hij een vogel voor de kat in de bruisende gay-scène van New York. Vaak met tragikomische gevolgen.

Volgens ingewijden behoort het vernieuwen van Uncoupled bij de strategie van SkyShowtime om zoveel mogelijk series en films aan het aanbod toe te voegen waarin diversiteit centraal staat. Zou de concurrentie al op eieren lopen? Onlangs maakte een kunstmatige Seinfeld in ieder geval geen goede reclame voor de originele gelijknamige sitcom die tegenwoordig op Netflix staat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.