Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Liaison: veelbelovende thriller-serie is Apple’s nieuwe wapenfeit

Maak kennis met Liaison, een gloednieuwe thriller-serie van Apple TV+ over een voormalig koppel dat het Verenigd Koninkrijk moet zien te verdedigen tegen cyberaanvallen. Intrige, actie, politiek én romantiek!

HBO staat al decennia bekend om zijn kwaliteitsseries. Een imago dat in schril contrast staat tot het imago van Netflix, dat elke maand weer een vrachtlading aan Originals uitbrengt, in de hoop dat er een hit tussen zit. Het algemene niveau ligt vaak teleurstellend laag.

Apple TV+ imponeert

Voor toppers als Succession (gaat dat zien!) en The Last of Us moet je nog steeds vooral bij HBO zijn, maar vergeet ook Apple TV+ niet. Apple kiest wellicht niet voor de bombastische marketing waar HBO zo goed in is, maar de techgigant is met zijn streamingdienst een verrassend sterke underdog.

Severance, Foundation, Slow Horses: Apple TV+ staat vol hoogwaardige pareltjes waar het grote publiek helaas vaak niet vanaf weet. Terwijl veel consumenten dankzij hun nieuwe iPhone wel gratis toegang hebben tot de dienst. Doodzonde. Wat kwaliteit boven kwantiteit betreft hoeft Apple TV+ immers niet onder te doen voor HBO.

Liaison

Op 24 februari gaat Apple dat hopelijk opnieuw bewijzen met een gloednieuwe thriller-serie genaamd Liaison. Vincent Cassel en Eva Green spelen twee geheim agenten en voormalige geliefden die samen moeten werken om internationale cyberaanvallen tegen het Verenigd Koninkrijk af te weren. Daarbij komen ze, hoe clichématig dan ook, oog in oog te staan met onderdrukte geheimen uit hun destructieve relatie.

De techgigant beschrijft de originele serie als een “hedendaagse thriller die onderzoekt hoe de fouten uit ons verleden de toekomst kunnen vernietigen, die actie combineert met een onvoorspelbaar, gelaagd plot waarin spionage en politieke intriges afgewisseld worden met een verhaal van gepassioneerde en blijvende liefde.”

Parasite achterna: Netflix onthult keiharde film over huurmoordenaar

Onbekende naam

Spionage, liefde, intrige: wat wil je nog meer? Alle ingrediënten voor een topserie zijn er in ieder geval, en de eerste trailer voor Liaison wekt ook de indruk dat de thriller die ingrediënten ook succesvol gaat combineren. Virginie Brac, de Algerijnse schrijfster achter de Apple TV+ Original, is wat series en films betreft nog een vrij onbekende naam, maar hopelijk gaat daar in 2023 verandering in komen.

Op 24 februari gaan we ontdekken of Liaison het volgende pareltje in een verrassend sterke lineup van Apple is, of dat we voor sterke spionage-actie toch beter Slow Horses aan kunnen slingeren. Dat is sowieso een aanrader, met Gary Oldman in de hoofdrol als het hoofd van een dysfunctioneel MI5-team. Afijn, genoeg moois te streamen!

Liaison Apple TV+ thriller series
🍿 (Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.