Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans op Netflix: 27 grote films en 1 cultfilm verdwijnen

Netflix schrapt op 28 februari weer een flinke lading aan grote films. We zetten ze voor je op een rijtje, zodat je nog een last-minute filmmarathon in kunt plannen.

2023 vliegt vooralsnog voorbij. We zitten alweer op de helft van februari, wat betekent dat Netflix alweer de grote maandelijkse schoonmaak aan het voorbereiden is. Ook eind februari verlopen er weer een flink aantal deals en licenties.

Laatste kans op Netflix

Al met al gaan er 28 grote films van de streamingdienst verdwijnen. We tippen hieronder eerst zes films die zeker het checken waard zijn, om vervolgens alle titels op een rijtje te zetten die van Netflix worden geschrapt. Je hebt nog tot 28 februari!

Layer Cake

Mis je nu al Daniel Craig als James Bond? Dan is Layer Cake een no-brainer. Toen 007-producente Barbara Broccoli deze film zag, besefte ze namelijk eindelijk hoe een moderne Bond eruit zou kunnen zien, en besloot ze voor Craig te gaan. In Layer Cake speelt hij een coca√Įnedealer die uit het Britse gangsterwereldje wil stappen. De grote opperbaas van de maffia heeft echter nog √©√©n laatste opdracht voor hem. Een heerlijke Guy Ritchie-achtige film!

The Green Mile

Netflix verliest eind deze maand een grote filmklassieker: The Green Mile. Tom Hanks speelt Paul Edgecomb, een voormalig gevangenisbewaker die vanuit het bejaardentehuis op zijn leven terugblikt, en dan in het bijzonder zijn opvallende band met √©√©n specifieke gevangene. Oplettende lezers weten dat je niet al te rouwig hoeft te zijn om het vertrek van deze film, want dit is op zijn minst al de vierde keer dat Netflix ‚Äėm schrapt. Oftewel: The Green Mile keert regelmatig terug op de streamingdienst.

Miami Vice

Na Layer Cake is het tijd voor nog een misdaadfilm, dit keer van Amerikaanse makelij. Dan hebben we het Miami Vice, de reboot uit 2006 van de gelijknamige televisie, maar dan in filmvorm. Detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs worden dit keer gespeeld door Colin Farrell en Jamie Foxx. Ze krijgen de opdracht om undercover te gaan, met als doel om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Daarvoor zullen ze zich voor moeten doen als drugstransporteurs, met alle gevolgen van dien.

In Bruges

We blijven even bij Colin Farrell hangen, want Netflix moet eind februari helaas nóg een film met de acteur schrappen. Dan hebben we het over In Bruges, een parel van een film waarin Farrell tegenover Brendan Gleeson speelt, onder regie van Martin McDonagh. Een ijzersterke combinatie die ook afgelopen jaar het geprezen The Banshees of Inisherin opleverde. Verder gaan we niet eens iets verklappen over het plot: In Bruges is fantastisch.

About Time

Op zoek naar een romantische komedie om met je partner of date te kijken op Valentijnsdag? Dan is About Time een aanrader, ook als je eigenlijk niet zo van het filmgenre bent. Hoewel de poster van deze film doet vermoeden dat je naar een generieke romcom gaat kijken, is About Time eigenlijk een dramafilm over tijdreizen. Het is haast zonde hoe de poster je op het verkeerde been zet, want About Time verdient een breder publiek. Maar ja, dat krijg je met de regisseur en schrijver van Love Actually en Notting Hill. De film volgt Tim, die op zijn 21e van zijn vader te horen krijgt dat elke man in hun familie kan tijdreizen. Het begin van een intrigerend en aandoenlijk verhaal.

Crank: High Voltage

Geen trek in drama? Dan is Crank: High Voltage de perfecte hersenloze actiefilm om op te zetten. In de tweede film in de franchise, die je overigens prima kunt kijken zonder de eerste gezien te hebben, komt de door Jason Statham gespeelde Chev bij zinen in de handen van een Chinese bende. Ze hebben zijn hart gestolen en vervangen door een kunsthart, dat elektrische schokken nodig heeft om te blijven kloppen. Daarmee is Chev een rondlopende batterij die leegloopt, een tikkende tijdbom. Hij is uit op wraak, maar zijn hart én klok tikken.

Alle films die van Netflix gaan verdwijnen

We hebben hieronder alle films die op 28 februari van Netflix gaan verdwijnen voor je op een rijtje gezet. Sla de popcorn maar alvast in, want het is tijd voor een filmmarathon!

 1. Barb Wire (1996)
 2. Bird on a Wire (1990)
 3. Sudden Death (1995)
 4. Meet Joe Black (1998)
 5. Out of Africa (1985)
 6. The Road to El Dorado (2000)
 7. The Green Mile (1999)
 8. Eye for an Eye (1996)
 9. The Sum of All Fears (2002)
 10. Layer Cake (2004)
 11. The 40 Year Old Virgin (2005)
 12. Miami Vice (2006)
 13. In Bruges (2008)
 14. The Other Boleyn Girl (2008)
 15. Doomsday (2008)
 16. Mamma Mia! (2008)
 17. Tropa de Elite (2007)
 18. Crank: High Voltage (2009)
 19. Couples Retreat (2009)
 20. About Time (2013)
 21. Unfriended (2014)
 22. The Water Diviner (2014)
 23. Ted 2 (2015)
 24. Love Beats Rhymes (2017)
 25. Bon Bini Holland (2015)
 26. The Duel (2016)
 27. Iris (2016)
 28. Schubert in Love: Vater Werden Ist (Nicht) Schwer (2016)

Lees ook welke films en series er in februari 2023 bijkomen.

Flixboss

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.