Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Parasite achterna: Netflix onthult keiharde film over huurmoordenaar

Maak kennis met Kill Boksoon, een keiharde Zuid-Koreaanse film die binnenkort naar Netflix komt. De eerste trailer smaakt naar meer.

Netflix en Disney+ zijn de laatste tijd flink aan het investeren in en scoren met Zuid-Koreaanse series. De wereldwijde interesse in Koreaanse producties is na het Oscar-succes van Parasite en de recordcijfers van Squid Game geëxplodeerd.

Hollywood gaat voor Zuid-Korea

Geprezen regisseurs uit het land, die al jaren pareltjes afleveren in vooral het thriller-genre, krijgen eindelijk de erkenning én kansen die ze verdienen. Vooral Hollywood schakelt opeens massaal Zuid-Koreaanse talenten in. Daarvan zien we nu de eerste vruchten voorbij komen.

Neem bijvoorbeeld de Disney+ Original Big Bet, een gangsterserie met Choi Min-sik, de Robert De Niro van Zuid-Korea. Of Connect, een duistere thriller-serie op Disney+ waarin de jacht op een meedogenloze seriemoordenaar wordt geopend. Ben je meer van de reality? Dan heeft Netflix sinds kort een interessante twist op Squid Game voor je klaar staan in de vorm van een nieuwe spelshow.

Netflix presenteert Kill Boksoon

Ben je meer van de films? Dan heeft Netflix nóg een kijktip voor je, al zul je nog even geduld moeten hebben. Op 31 maart komt Kill Boksoon uit, een keiharde actiefilm van de Zuid-Koreaanse regisseur Byun Sung-hyun, bekend van misdaadfilm The Merciless.

Jeon Do-yeon (The Housemaid) speelt Gil, een alleenstaande vrouw die veeleisende en tegenstrijdige rollen van een professionele huurmoordenaar en moeder van een tienerdochter probeert te combineren. Ondanks haar onberispelijke staat van dienst als moordenaar aarzelt Gil over het verlengen van haar contract bij het moordbedrijf waar ze in dienst is, en besluit ze tijd te besteden aan haar dochter. Wanneer ze ontdekt dat haar volgende doelwit aanwezig is bij een ouderavond, gaat alles mis.

Meedogenloze actie

Verwacht geen Oscar-materiaal à la Parasite, maar de eerste korte trailer voor Kill Boksoon maakt duidelijk dat Netflix-abonnees op een spannende achtbaanrit kunnen rekenen. Vermakelijke meedogenloze actie, zoals je van Koreaanse regisseurs gewend bent. Perfect voor een loos avondje op de bank. Kill Boksoon is vanaf 31 maart op Netflix te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.