Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

The Irregulars: Sherlock-spinoff van Netflix gaat Stranger Things achterna

Netflix gaat Sherlock met Stranger Things combineren in maart. Maak kennis met The Irregulars.

Sherlock is één van de beste series die Netflix te bieden heeft. Benedict Cumberbatch maakte indruk als de detective van Sir Arthur Conan Doyle, tegenover Martin Freeman als John Watson.

The Irregulars

De kans op een nieuw seizoen van die serie lijkt helaas kleiner dan ooit. Gelukkig heeft de streamingdienst een andere zoethouder voor fans van Sherlock op de planning staan.

Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat The Irregulars al op 26 maart naar de streamingdienst komt. Dat is een gloednieuwe Sherlock-spinoff, geschreven en geregisseerd door Tom Bidwell (Watership Down).

De serie volgt niet Sherlock Holmes zelf, maar een groepje tieners die de straten van Londen onveilig maken. In de boeken schakelt Holmes hen in om zaken op te lossen. Ze functioneren als zijn ogen en oren op straat en ondergronds.

Bidwell pakt dat gegeven en maakt er een complete serie van, met de Irregulars, zoals ze genoemd worden, in de hoofdrol.

Sherlock, maar dan anders

In The Irregulars werken ze vooral voor John Watson (Royce Pierreson). Dat is niet de enige verandering ten opzichte van de originele boeken en de serie Sherlock.

Dat is maar al te goed duidelijk nu Netflix de eerste trailer voor The Irregulars heeft uitgebracht. De nieuwe Original gooit namelijk een bovennatuurlijk sausje over de bekende verhalen heen.

“Terwijl de zaken een gruwelijk bovennatuurlijk randje krijgen en een duistere macht naar voren komt, moeten de Irregulars (gebaseerd op de Baker Street Irregulars-bende uit de originele boeken van Sir Arther Conan Doyle) samenkomen om krachten die larger than life zijn verslaan.”

Stranger Things-sausje

Netflix beschrijft het project als een “donker, mysterieus achtdelig drama.” Combineer die duistere elementen met een spooky Victoriaans sfeertje en je krijgt een opvallende cross-over tussen Stranger Things en Sherlock. Oftewel, een trefzekere formule, mits de serie goed uitpakt.

Daar gaan we op 26 maart achter komen. Vanaf dan staat het complete eerste seizoen van The Irregulars op Netflix. En ach, anders is het gewoon tijd voor een Sherlock-marathon!

Verborgen parels op Netflix: Alien Worlds, Speed Cubers en meer

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.