Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Verborgen parels op Netflix: Alien Worlds, Speed Cubers en meer

Tussen de karrenvracht aan nieuwe films, series en documentaires op Netflix wil je nog wel eens iets over het hoofd zien. De streamingdienst heeft een bodem vol verborgen parels, waarvan wij er af en toe een paar uitlichten. Deze week: Alien Worlds, Giri/Haji en The Speed Cubers.

In deze rubriek tippen we wekelijks drie films, series of documentaires die je vermoedelijk over het hoofd hebt gezien. Dat kunnen oude klassiekers zijn, maar ook nieuwe documentaires die in het algoritme van Netflix ondersneeuwen naast hitseries als Lupin, The Crown, enzovoorts.

1. Alien Worlds

Misschien heb je deze documentaireserie wel eens voorbij zien komen, maar haakte je af bij de titel. Ten onrechte.

Deze miniserie bestaat uit vier natuurdocumentaires over levensvormen op fictieve planeten. Daarbij is rekening gehouden met verschillende krachtvelden, atmosferen, temperaturen en andere leefomstandigheden in het universum. Hoe het leven er op een leefbare planeet in een ander zonnestelsel uit zou kunnen zien, is nog nooit zo mooi en ‘realistisch’ in beeld gebracht.

Alien Worlds is nu te zien op Netflix.

2. Giri/Haji

Geoefende seriekijkers hebben Giri/Haji misschien al gezien. Maar de meeste mensen aan wie wij deze serie tippen, hebben er nog nooit van gehoord. Het is een detectiveserie van de producenten achter Chernobyl. De serie, met een 100% score op Rotten Tomatoes, bestaat uit acht afleveringen en gaat over twee Japanse broers.

Kenzo Mori is een keurige politieman in Tokio. Zijn broer, Yuto Mori, is een meedogenloze huurmoordenaar van de Japanse maffia, de Yakuza. De twee komen recht tegenover elkaar te staan als Kenzo naar Londen vertrekt. Zijn baas heeft hem opdracht gegeven zijn jongere broertje op te sporen. Lees hier meer over de serie, die door BBC is gemaakt in samenwerking met Netflix.

Giri/Haji is nu te zien op Netflix.

3. The Speed Cubers

The Speed Cubers is een documentaire over de buitengewoon verrassende levensontwikkelingen van twee buitenbeentjes die het schopten tot Rubik’s Cube-kampioen. Je volgt de Australische Feliks Zemdegs en de Amerikaanse Max Park. Waar een gemiddeld persoon drie uren doet over het oplossen van een Rubik’s Cube, doen zij het binnen 5 seconden. Je duikt in een wereld waar buitenbeentjes de helden zijn. Waar rivaliteit en vriendschap hand in hand gaan.

Feliks Zemdegs werd als kind gediagnostiseerd met autisme. Zijn grootste rivaal Max Park is inmiddels ook zijn grootste vriend. Hun levenslijnen zijn verpakt in een heerlijke en bij vlagen ontroerende feel good-documentaire. Hij duurt 40 minuten, dus het is een lekkere tussendoortje.

The Speed Cubers is nu te zien op Netflix.

Meer verborgen parels op Netflix

Niet zo geïnteresseerd in Alien Worlds of nerds die heel snel een Rubik’s Cube kunnen oplossen? Check dan deze drie verborgen parels op Netflix, waaronder de geniale documentaire Operation Odessa.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.