Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 4 mrt 2020

Verborgen parels op Netflix: Operation Odessa, Next Karate Kid en meer

Iedere woensdag een trio verborgen op parels op Netflix, die je niet zo maar opduikt tussen de bergen aan nieuwe content. Deze week: Operation Odessa, The Next Karate Kid en Explained.

Verborgen parels op Netflix #2

De redactie van Manners praat je in de podcast Kijkvoer wekelijks bij over de nieuwste films en series op de streamingdiensten. Een van de rubrieken is ‘Verborgen parels op Netflix’, waarvan je op dinsdag alvast de uitgebreide versie online leest. Check Operation Odessa, The Next Karate Kid en Explained.

Operation Odessa (2018)

Als je op zoek bent naar een heerlijke documentaire, maar niet direct zin hebt in een complete serie, dan moet je Operation Odessa kijken. Ook als je niet op zoek bent naar een docu, moet je Operation Odessa kijken. Bij iedere filmproducent was het script afgewezen wegens ongeloofwaardigheid, maar dit verhaal is echt gebeurd en de betrokkenen blikken terug. Een vrolijke Rus uit de onderwereld, bekend als Tarzan, runt een seksclub in Miami en komt in contact met een gladde autohandelaar Juan Almeida, die er nog wat zaakjes naast runt.

Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie bedenken ze het plan om een oude sovjetonderzeeër te verkopen aan een drugskartel. Het trio wordt compleet gemaakt door de Cubaanse spion Tony, die contacten heeft met de grote Colombiaanse drugskartels. Het trio ziet het als één groot avontuur en schroomt niet aan te kloppen bij het Cali-kartel. Hilarisch, verbazingwekkend en spannend. Operation Odessa is een verborgen parel op Netflix en hier te zien.

The Next Karate Kid (1994)

Op Netflix zijn heel wat verborgen parels uit de jaren 80 en 90 te vinden, maar films als Ghostbusters en Back to the Future heb je natuurlijk allemaal al gezien. The Next Karate Kid waarschijnlijk nog niet. Deze film staat bekend als de slechte opvolger van The Karate Kid, maar in een nostalgische bui op een zondagmiddag is het juist een aanrader. Pat Morita is in deze film weer aanwezig in zijn rol van Kesuke Miyagi en de nieuwe Karate Kid is Julie Pierce, gespeeld door Hillary Swank, op wie je na één shot verliefd bent.

Als opstandige adolescent gaat ze met tegenzin in de leer bij Mr. Miyagi en alles loopt uiteindelijk goed af. Maar het verhaal doet er niet toe. Bij dit soort films gaat het om de tijdsgeest. Je moet ervan houden, maar in deze film word je op mierzoete wijze teruggeworpen naar de jaren 90. De coole mode, overduidelijk opgelegde normen en waarden, het onschuldige internetloze tijdperk; heerlijk. The Next Karate Kid is te zien op Netflix.

Explained (2018)

Explained is een geniale documentaireserie van Vox, waarin in afleveringen van 20 minuten willekeurige onderwerpen briljant en haarfijn worden uitgelegd. Geanimeerde infographics worden daarbij afgewisseld met geïnterviewde experts.

Van de geschiedenis van wiet tot cryptocurrency, van K-pop tot buitenaards leven, de raarste dingen komen voorbij. Explained telt twee seizoenen, maar er bestaan ook al spin-offs: The Mind Explained en Sex Explained. Deze verborgen parels zijn te zien op Netflix.

Check hier de drie verborgen parels van vorige week!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verborgen parels op Netflix: Operation Odessa, Next Karate Kid en meer
Sluiten