Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s Shang-Chi komt op nieuwe feestdag gratis naar Disney+

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en een rits aan andere films en series komen gratis naar Disney+ op een nieuwe feestdag: Disney Plus Day.

Geduldige abonnees van Disney+ kunnen thuisblijven en op hun eigen bank de nieuwste Marvel-films streamen. Mits ze bereid zijn een paar maanden te wachten en spoilers te ontwijken.

Shang-Chi naar Disney+

Zo komt begin oktober Black Widow naar Disney+. Nu kun je die film ook al op de streamingdienst bekijken, maar dan moet je bijbetalen. Pas in oktober is de Marvel-film ook zonder extra prijskaartje te streamen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is nu enkel in de bioscopen te zien, waar de film geen slechte zaken doet. Ondanks dat Disney-CEO Bob Chapek het een experiment noemde, wist de nieuwe Marvel-held zelfs een record te breken.

Experiment ja, want in tegenstelling tot Black Widow kun je Shang-Chi niet in Premiere Access op Disney+ streamen. Je zult dus echt een bioscoopkaartje moeten kopen om de enerverende blockbuster te zien.

Black Widow: vanaf deze datum stream je de Marvel-film gratis op Disney+

Disney Plus Day: berg nieuwe content

Of je moet geduld hebben tot het Disney Plus Day is. Een gloednieuwe feestdag die op 12 november plaats gaat vinden, om te vieren dat de kersverse streamingdienst alweer twee jaar bestaat.

Dat viert Disney met een opvallend royale content-drop. Vanaf 12 november kun je zonder extra kosten zowel Jungle Cruise als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings op de streamingdienst checken.

Daar blijft het niet bij. Disney+ lanceert ook een special die de ‘origins and legacy’ van Boba Fett viert, evenals een voorproefje op de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Oh ja, je kunt ook op de zoveelste Home Alone rekenen, genaamd Home Sweet Home Alone.

Verder komt de volgende content op Disney Plus Day naar de streamingdienst:

  • Een serie korte films genaamd Olaf Presents
  • Het Disney+-debuut van geprezen korte films als Frozen Fever, Paperman, Get A Horse! en meer
  • Een nieuwe korte film van Pixar met personages uit Luca: Ciao Alberto
  • Een nieuwe korte The Simpsons-film die de spot drijft met Disney+
  • De eerste vijf afleveringen van seizoen 2 van The World According to Jeff Goldblum

Kopietje van Netflix?

Disney Plus Day is niet een geheel origineel idee, gezien Netflix onlangs nog een vergelijkbaar event aankondigde. Maar hé, als dat betekent dat we zoveel toffe content krijgen, dan hoor je ons niet klagen. Op naar 12 november dus!

Netflix organiseert in september wél een festival (en jij kunt erbij zijn)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.