Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Netflix gaat voor de grootste overname in zijn geschiedenis’

💥UPDATE: De overname van Netflix is rond, zoals je hier kunt lezen. Het bedrijf heeft opvallend ambitieuze plannen bekendgemaakt om de nieuwe Disney te worden. 


Oud artikel: Hoe bied je het hoofd aan alle kindercontent op Disney+? Netflix gaat naar verluidt ergens in de komende dagen het antwoord op die vraag aankondigen, in de vorm van de grootste overname uit de geschiedenis van het bedrijf.

Netflix heeft nog een hoop troefkaarten om de voorsprong op Disney+ mee in stand te houden. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van games via de streamingdienst, of de focus op hyper-lokale producties.

Netflix vs. Disney+

Op één vlak is Disney echter meteen al de grote winnaar. Content voor het hele gezin. Met de animatiefilms van Pixar en 2D-klassiekers zoals Sneeuwwitje en The Lion King onder één dak is Netflix praktisch kansloos in dat segment.

Althans, voor nu. Het bedrijf heeft namelijk wel een flinke oorlogskas en aandeelhouders die erop gebrand zijn dat Netflix niet van de troon wordt gestoten in streamingland.

Dat resulteert volgens het gereputeerde vakblad Bloomberg in een wapenfeit waar je U tegen zegt. Dan hebben we het over het oeuvre van Roald Dahl. Sjakie en de Chocoladefabriek, Matilda, De Heksen: wie is er niet mee opgegroeid?

Al het werk van Roald Dahl

Drie jaar geleden sloot Netflix al een deal met The Roald Dahl Story Company om een reeks aan geanimeerde adaptaties van zijn bekendste verhalen te produceren. Nu heeft de streamingdienst volgens Bloomberg echter bijna een deal rond om zijn werk volledig te kopen.

Wat voor prijskaartje daaraan hangt is onduidelijk, maar de Amerikaanse media spreken al van de grootste acquisitie uit de geschiedenis van Netflix.

Alleen al de licentie voor zestien titels kostte Netflix drie jaar geleden meer dan 100 miljoen dollar. Het complete oeuvre van Roald Dahl overnemen zou dan ook een veelvoud van dat bedrag kosten.

Aankondiging tijdens Tudum?

Volgens bronnen van Bloomberg staat men op het punt om te tekenen, en kan de deal dus al binnen enkele dagen aangekondigd worden. Wellicht zelfs als de grote verrassing voor Tudum, een groot fan-event dat Netflix dit weekend online organiseert.

Netflix heeft misschien geen Aladdin, Donald Duck of Finding Nemo. Maar met deze megadeal koopt de streamingdienst in één klap een rijke wereld aan kleurrijke en geliefde verhalen. Nu nog adaptaties produceren!

Taika Waititi al aan de slag

Taika Waititi is als onderdeel van de vorige deal al bezig met een geanimeerde serie, gebaseerd op Sjakie en de Chocoladefabriek en het vervolg van dat boek. Ook is er een filmversie van Matilda the Musical in productie, evenals een cartoon gebaseerd op De VGR.

Disney, pas op! Wordt ongetwijfeld ergens in de komende dagen vervolgd.

Bloomberg

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.