Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-legende werkt aan docuserie over George Lucas en ILM

Lawrence Kasdan, de schrijver van twee van de originele drie Star Wars-films, komt met een uitvoerige docuserie over George Lucas, Star Wars en ILM.

Er zijn al vele documentaires gemaakt over het fenomeen dat Star Wars heet. Op Disney+ staat bevoordeeld een Rijk van Dromen, over de totstandkoming van de eerste films.

Lawrence Kasdan en Star Wars

Bijna niemand stond echter zo dicht met zijn neus op de magie als Lawrence Kasdan, een Amerikaanse filmproducent, regisseur en schrijver.

Wat Star Wars betreft schreef hij The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983), The Force Awakens (2015) en Solo: A Star Wars Story (2018). Ook leverde hij de ILM-klassieker Raiders of the Lost Ark af in 1981.

Industrial Light and Magic is het legendarische visual effects-bedrijf van George Lucas, waarmee hij naast Star Wars de filmmagie van vele blockbusters mogelijk maakte en nieuwe technologieën pionierde.

Tot op de dag van vandaag is ILM koploper op dat front: de Volume waarin The Mandalorian gefilmd wordt is bijvoorbeeld ook afkomstig van het bedrijf. Daarmee heb je het over bijna vijftig jaar aan innovatie.

Lawrence Kasdan Star Wars docuserie George Lucas
Lawrence Kasdan (rechts) met zijn zoon (Afbeelding: AFP PHOTO / Frederic J. BROWN)

Zesdelige docuserie

Waarom we dat allemaal aanhalen? Nou, voor Star Wars en daarmee ILM-fans is er prachtig nieuws. Lawrence Kasdan, Star War-schrijver en ILM-veteraan, werkt aan een zesdelige documentaire over George Lucas en ILM.

Filmcomponist James Newton Howard (The Dark Knight) deelde dat nieuws tijdens een bezoekje aan Score: The Podcast. Hij is goed bevriend met de ondertussen 72-jarige Kasdan.

Howard is al klaar met de muziek voor de ambitieuze documentaireserie. ILM werd opgericht om Star Wars mogelijk te maken, en de technologische innovatie van het bedrijf en de filmmagie van de sciencefiction-franchise zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Daniel Craig geeft pittige mening over toekomst vrouwelijke James Bond

Waar en wanneer?

Die filmgeschiedenis verdient gewoon een solide documentaireserie. Als die ook nog eens gemaakt wordt door een groot liefhebber en expert als Lawrance Kasdan, dan is dat al helemaal geweldig nieuws.

Naar verwachting zal de docuserie op Disney+ belanden, maar naast de opmerkingen van de componist is er nog niks officieel bekendgemaakt over het project. Ook een eventuele releasedatum blijft dus voorlopig een mysterie. Star Wars-fans hebben in ieder geval iets moois om naar uit te kijken!

Collider

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.