Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Secret Invasion: Marvel strikt grote Game of Thrones-ster

Emilia Clarke komt acht jaar na een geschrapt debuut in Iron Man 3 nu alsnog naar het Marvel Cinematic Universe. De Disney+-serie Secret Invasion krijgt een cast van formaat!

Bij Emilia Clarke denk je waarschijnlijk meteen aan Game of Thrones. Tuurlijk, ze speelde een rol in onder andere Solo: A Star Wars Story, maar ze is echt bij het grote publiek doorgebroken met de HBO-serie.

Emilia Clarke en Marvel

Toch had ze ook bijna bekend kunnen staan als ‘die Marvel-actrice’. Ze had namelijk aanvankelijk een rol in Iron Man 3, uit 2013. Ze was zelfs aanwezig bij het gezamenlijk lezen van het script voor de film, maar uiteindelijk veranderden de plannen en werd haar hele rol geschrapt.

Sindsdien heeft de actrice meermaals opgemerkt tijdens interviews dat het haar hilarisch lijkt om in een Marvel-film te spelen. “Something stupid and silly,” zoals Clarke het zelf noemt.

Secret Invasion op Disney+

Wellicht kijkt ze er sindsdien iets serieuzer tegenaan, want acht jaar na Iron Man 3 krijgt ze nu alsnog een rol in het Marvel Cinematic Universe. Niet op het witte doek vooralsnog, maar op Disney+.

De 34-jarige actrice gaat een rol spelen in de serie Secret Invasion, een adaptatie van de gelijknamige verhaallijn uit de comics van Marvel. Zo meldt het Amerikaanse magazine Variety.

In die comics gebruiken de Skrulls, die we kennen uit Captain Marvel, hun shapeshifting-krachten om de aarde te infiltreren. Sterker nog, daarbij nemen ze de identiteit over van Marvel’s meest iconische superhelden. Wie is er nog te vertrouwen en wie niet?

Winter is Coming: fans Game of Thrones gaan los na cryptische tweet

Secret Invasion: Marvel strikt grote Game of Thrones-ster
Één van de comics (Afbeelding: Marvel)

Hoogtepunt

De serie brengt ook Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn terug als respectievelijk Nick Fury en Talos. De zaadjes die in Captain Marvel en in de finale van WandaVision al geplant werden werpen in 2022 dus eindelijk hun vruchten af. Althans, naar verwachting is dat het jaar waarin Secret Invasion van start zal gaan op Disney+.

Het maakt opnieuw duidelijk hoe belangrijk de streamingdienst is voor Marvel. De series die erop uitkomen zijn niet ondergeschikt aan de films, en nemen dus ook gewoon losse draadjes en verhaallijnen van de bioscoopfilms over.

Nog meer grote namen

Het is nog niet duidelijk welke rol Clarke gaat spelen. Wel weten we al meer over de rest van de cast. One Night in Miami-ster Kingsley Ben-Adir gaat een schurk spelen en de altijd ijzersterke Olivia Colman (The Crown) is ook in gesprek met Marvel voor een rol.

Teyonah Parris’ Monica Rambeau, uit WandaVision, ook terug. We zullen nog even geduld moeten hebben, maar één ding is al duidelijk: Secret Invasion krijgt de meest ambitieuze sterrencast van alle aangekondigde Disney+-series tot nu toe.

Shang-Chi trailer: alles wat je moet weten over Marvel’s nieuwe superheld

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.