Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Onbekende Duitse serie stoot Black Mirror van de troon op Netflix

Een onbekende Duitse misdaadreeks heeft slapende honden wakker gemaakt. Het onwijs populaire Black Mirror bleek de gebeten viervoeter en gaf afgelopen weekend het stokje over aan de nieuwe best bekeken serie op Netflix: Schlafende Hunde. Maar waar gaat die serie over?

Deze keer trouwens geen derde hond die met het been wegloopt. Want momenteel steken allebei de series met kop en schouders boven het aanbod op Netflix uit. Van Black Mirror kun je dat moeilijk een verrassing noemen. Toen het langverwachte zesde seizoen op 15 juni verscheen, veroverde de dystopische topper moeiteloos alle oogballen. En gedurende een week stond de Britse serie ook ongenaakbaar bovenaan het streamingplatform.

Maar afgelopen weekend ging iedereen braafjes zitten voor een nagelnieuwe Duitse detectivereeks. Nu volgt iedereen op Netflix de commando’s van Schlafende Hunde.

Schlafende Hunde nieuwe Netflix-koning

Althans in Nederland, waar blaffende Duitse bevelen over het algemeen niet met applaus worden onthaald. Sinds Schlafende Hunde op 23 juni bij ons van de leiband werd losgelaten, schoot het de serie Black Mirror meteen voorbij naar de eerste plaats van best bekeken content op Netflix.

 

Wereldwijd hijgt Sleeping Dog – de Engelstalige titel – Black Mirror ook in de nek met een algemene tweede plaats. En dit globale succes vindt zonder twijfel de oorsprong in het ijzersterke verhaal van de mini-serie.

In Schalfende Hunde blijken een gevallen topagent en een jonge openbare aanklager in spé twee heel verschillende motieven te hebben om een gesloten moordzaak te openen. Maar wanneer dat gebeurt, gaat de doos van Pandora open. Terwijl het bloederige spoor hen steeds dieper in het rechtssysteem leidt, vermoeden beide partijen een samenzwering. Of komt het allemaal toch door de terroristische aanslag die Berlijn 18 maanden geleden op zijn grondvesten deed schudden?

Black Mirror al volledig uitgekeken? Momenteel kun je alle zes afleveringen van de Duitse misdaadhit streamen op Netflix. En check ook deze geniale mini-series die je in welgeteld één weekend zal verslinden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.