Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Black Mirror is terug en onthult topcast met Breaking Bad-ster

Eindelijk. Na vier jaar op onze honger te zitten, krijgen we het langverwachte zesde seizoen binnenkort voor de kiezen. Black Mirror verschijnt al in juni op Netflix. En de dystopische sci-fiserie heeft wederom een cast om duimen en vingers bij af te likken. Jawel, inclusief Aaron Paul, vooral bekend als Jesse Pinkman in Breaking Bad.

Ook als je nog nooit een minuut van Black Mirror hebt gezien, haak je meteen in. De serie is een verzameling van op zichzelf staande afleveringen en verhalen, allen doorspekt met nagelbijtende spanning en dystopisch drama. En uit de zojuist onthulde eerste beelden van het zesde seizoen blijkt dat Netflix – terecht – bij diezelfde succesformule blijft.

Heb je de meeste kunnen spotten? Naast een onuitputtelijke bron van mogelijke verhalen, is het voordeel van een format als Black Mirror dat de streamgigant voor elke aflevering een nieuwe waslijst aan topacteurs kan inhuren. In het geval van het zesde seizoen was dat niet anders.

De cast van Black Mirror seizoen 6

Een van de grootste namen is waarschijnlijk Aaron Paul. De Breaking Bad-acteur keert eigenlijk zelfs terug als een personage die hij al eens vertolkte in het vierde seizoen van Black Mirror. Toen was het louter nog als stem van ‘Gamer691’ in een aflevering rond een VR-game over een ruimteschip. Maar nu zal hij wel degelijk ook in fysieke vorm verschijnen.

Nog een Hollywood-acteur met een naam als een klok is Josh Hartnett, uit onder andere Black Hawk Down. En Selma Hayek (Frida) en Michael Cera (Superbad) ken je ongetwijfeld evenwel.

Netflix: ‘Meer variatie dan ooit tevoren’

Behalve een topcast met Salma Hayek en een Breaking Bad-icoon onthulde Netflix ook al wat we kunnen verwachten van het zesde seizoen. Creatief brein van de serie Charlie Booker lichtte daarover een tipje sluier.

“Naast enkele van de meer bekende ingrediënten hebben we ook een paar nieuwe elementen toegevoegd. De verhalen zijn allemaal nog steeds door-en-door Black Mirror, maar met een aantal gekke schommelingen en meer variatie dan ooit tevoren”, klinkt het veelbelovend.

Een exacte releasedatum van het zesde seizoen is er nog niet. Black Mirror verschijnt wel al zeker in juni op Netflix. Lees ook welke serie het streamingplatform momenteel aan het veroveren is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.