Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Politieke Netflix-hit stoot The Night Agent eindelijk van de troon

The Night Agent was bijna een maand lang verreweg de meest gestreamde serie op Netflix, maar moet nu The Diplomat definitief voor zich dulden, zo lijkt het. Van de FBI naar een Amerikaanse diplomaat in de Britse politiek.

Na House of Cards, Designated Survivor, Bodyguard, Borgen en Anatomy of a Scandal was het wel weer eens tijd voor een nieuwe politieke serie. Ditmaal geen vuil spelende politicus in de hoofdrol, maar een diplomaat.

Nieuwe politieke serie op Netflix

The Diplomat gaat over Kate Wyler, in de Netflix-serie de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Groot Brittannië. Terwijl ze internationale crises moet bezweren, strategische allianties moet smeden in Londen en zich moet aanpassen aan haar nieuwe plek in de schijnwerpers, probeert ze ook haar huwelijk met collega-diplomaat Hal Wyler te overleven. De hitserie geeft een interessant kijkje in de twilight zone waarin diplomaten zich bewegen.

Dat juist The Diplomat de serie is die The Night Agent van de koppositie verdrijft, is op zich geen verrassing. De cast is indrukwekkend. Bovendien is deze Netflix Original geschreven en geproduceerd door Debora Cahn, ook bekend van Homeland, The West Wing en Grey’s Anatomy.

the diplomat, politieke serie, hit, the night agent, best bekeken netflix, keri russell
Michael McKean als William Rayburn (Afbeelding: Netflix)

De hoofdrol Kate Wyler wordt gespeeld door Keri Russell. Zij speelt ook de hoofdrol in Cocaine Bear, een van de grootste bioscoophits van 2023 tot nu toe. Maar alleen daarmee doen we haar CV te kort. Je kent haar natuurlijk ook van We Were Soldiers, The Upside of Anger, Mission: Impossible II en Star Wars: The Rise of Skywalker. Haar man in de serie, Hal Wyler, wordt gespeeld door Rufus Sewell (Kaleidoscope, Hercules, The Holiday) en daarnaast speelt er nog een reeks grote sterren mee. Zo speelt Rory Kinnear (Bill Tanner in de laatste James Bond-films) prime-minister Nicol Trowbridge. Ook Michael McKean uit Better Call Saul heeft een aardige rol.

The Diplomat stoot The Night agent van de troon

Al vrij snel na de lancering op 21 april stond The Diplomat bovenaan het lijstje met best bekeken series op Netflix. Ook in Nederland en België specifiek staat de serie op nummer één, aldus Flixpatrol. Wereldwijd houdt de politieke hit The Night Agent, The Marked Heart, Welcome to Eden en Beef achter zich.

cocaine bear, keri russell, netflix, ijzersterke politieke serie, the diplomat
Keri Russell als Kate Wyler en Rufus Sewell als Hal Wyler (Afbeelding: Netflix)

Niet alleen het publiek stroomt massaal op The Diplomat af, ook filmcritici zijn overwegend positief. Zo scoort de politieke serie zowel onder het publiek als recensenten 86% op Rotten Tomatoes. De serie is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.