Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 24 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Ultieme 990-sneakers van New Balance hebben nu een zwarte V6

Wat de Air Max is voor Nike, is de 990 voor New Balance, maar dan stijlvoller als je het ons vraagt. Er is een nieuwe editie, namelijk een zwarte Made In Usa v6. En nee, we hebben het niet over zes cilinders.

Stiekem hebben we nóg liever de nieuwe collab van New Balance en Aime leon Dore, de 860v2. Die is alleen al uitverkocht, maar de prijs op StockX valt op zich nog mee. Door naar de nieuwe telg in de 990-familie.

New Balance Made in USA 990v6

De oorspronkelijke ontwerpers van de 990 hadden als opdracht om de beste hardloopschoenen ter wereld te ontwikkelen. Of ze daarin geslaagd zijn, mag je zelf invullen. Feit is dat de schoenen inmiddels zijn uitgegroeid tot ‘s werelds populairste sneakers, waarvan al verschillende versies zijn uitgebracht.

new balance made in usa 990v6 sneakers, grijs
👟 (Afbeelding: New Balance)

Het allernieuwste model, de New Balance Made in USA 990v6, is een gestroomlijnde versie met mesh-panelen, suède overlays en een tussenzool met FuelCell en ENCAP-technologie. Qua uiterlijk zie je vooral verschil in de buitenzool en net als de V5 hebben deze sneakers de grote dunne N in plaats van de dikke kleine N. Ze hebben iets meer de 80’s hardloopstijl dan de voorgangers.

Sneakers nu te koop

De New Balance 990 V6 is verkrijgbaar in twee kleurcombinaties. Uiteraard in het voor altijd favoriete grijs, maar nu dus ook ook in het zwart met wit. Ze zijn erin zowel dames- als herenmaten en je koopt de sneakers voor 250 euro. Een koopje is het niet, maar uit ervaring weten we dat deze stappers lange tijd meegaan als je ze een beetje met liefde verzorgt.

new balance made in usa 990v6 sneakers
👟 (Afbeelding: New Balance)

Toch meer op zoek naar betaalbare sneakers van New Balance? Check dan de outlet op de Nederlandse website van het Amerikaanse sportmerk, waar je veel schoenen met korting vindt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.