Dennis Mons
Dennis Mons Televisie 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

S10 in finale Songfestival: de voorspelling van Spotify en de bookmakers

De Nederlandse zangeres S10 heeft zich geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival dankzij een prachtig, emotioneel optreden. Maar krijgt ze het voor elkaar hoog te eindigen? Dit zeggen bookmakers en Spotify erover.

Nederland is blij, want S10 is door naar de finale! Het was overigens nog even billenknijpen, want ze werd pas als laatste (tiende) genoemd.

Spotify voorspelt een derde plaats voor S10

Als we de meest beluisterde Eurovision 2022-nummers op Spotify mogen geloven, wordt Italië wederom eerste, Zweden tweede en Nederland derde. Vorig jaar wist Spotify de winnaar goed te voorspellen. Toen won de Italiaanse rockband Måneskin met het lied Zitti e buoni. Dat nummer werd wereldwijd het meest gestreamd.

Måneskin (Afbeelding: SIPA USA)

Maar afgaand op de wedkantoren is de kans dat ze wint slechts 1 procent. Hoewel Nederland met S10 een prachtig aandeel heeft in het Eurovisie Songfestival 2022 staan de bookmakers vooral aan de kant van Oekraïne (47 procent) en Italië (15 procent). Goed, dan houden wij ons maar vast aan de voorspelling van Spotify. Lees hier een uitgebreidere voorspelling van de streamingdienst, al was die vóór de halve finale. De finale vindt zaterdag plaats in Turijn.

Het blijft natuurlijk een beetje koffiedik kijken, maar over het algemeen zaten de bookies én Spotify er in de afgelopen jaren amper naast. Donderdagavond gaan we in ieder geval zien wie de andere tegenstanders van S10 worden.

Het is niet voor het eerst dat een Nederlander relatief laag stond bij de bookmakers. Ook Duncan Laurence stond in eerste instantie niet hoog in de toplijst, hij kelderde zelfs een beetje. En toch pakte hij de hoofdprijs. Hij liet op Twitter weten ontzettend trots op S10 te zijn.

Overigens is zijn nummer Arcade nog altijd de meest beluisterde, recente Eurovisie-plaat op Spotify.

Vlaggetjes wapperen als een malle

S10 moet ook een beetje geluk hebben met de loting voor aanstaande zaterdag. Het is volgens Eurovisie-kenners van groot belang dat zij tussen andere landen zit die wat meer upbeat liedjes hebben. Zo komt haar ingetogen nummer De Diepte volgens hen nog beter uit.

Eurovisie
S10 in voorbereiding op het Eurovisie Songfestival (Afbeelding: ANP)

Het is hoe dan ook een prachtig lied. S10 heeft een duidelijk doel en dat is hoog eindigen in de finale. Maar los van Spotify en de bookies: wie denken jullie dat er dit jaar gaat winnen? Worden het weer de Italianen of juist Oost-Europeanen? Of wellicht een complete outsider?

Coole film over het Eurovisie Songfestival

Mocht je vandaag in de Eurovisie-vibe willen blijven, dan kunnen we overigens de heerlijke film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga met Will Ferrell en Rachel McAdams aanraden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.