Netflix deelt bizarre trailer voor Eurovisie Songfestival film met Will Ferrell

Het Eurovisie Songfestival ging dit jaar niet door, juist nu het festival in Nederland plaats zou gaan vinden. Vorig jaar won de Duncan Lawrence in Israël, waardoor Nederland de eer kreeg in 2020. In 2021 krijgen we opnieuw de kans, en in de tussentijd houdt Netflix ons zoet met Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

Ja, dat lees je goed: Netflix komt met een speelfilm over het Eurovisie Songfestival. Geen saaie politiek correcte film over de ontstaansgeschiedenis van het evenement, maar een komedie met niemand minder dan Will Ferrell en Rachel McAdams.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

De flauwe humor van Ferrell past natuurlijk perfect bij het over-de-top spektakel dat het Songfestival elk jaar oplevert. Daar gaat Netflix flink de draak mee steken in The Story of Fire Saga. De film komt op 26 juni naar de streamingdienst.

De Netflix Original volgt twee artiesten uit Island, Sigrit Ericksdottir en Lars Ericksson. Ze krijgen de kans om op te treden tijdens het Eurovisie Songfestival en doen er alles aan om met het perfecte nummer te gaan scoren.

Naast Will Ferrell en Rachel McAdams bestaat de cast onder andere uit Pierce Brosnan, Dan Stevens en Demi Lovato. Geen kleine namen. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga wordt geregisseerd door David Dobkin, de regisseur achter films als Wedding Crashers en The Judge.

Perfecte timing van Netflix

De streamingdienst omarmt de meta van het songfestival in ieder geval volledig. In plaats van een standaard trailer vrij te geven, zijn de eerste beelden van de film die vrijgegeven worden een… muziekvideo natuurlijk! Het nummer heet Volcano Man en wordt opgevoerd door de twee hoofdpersonages in de film.

Leuk detail: Ferrell zingt echt zelf, McAdams leent de stem van een zangeres genaamd My Marianne. Het blijft een kwestie van afwachten of Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga niet uit de bocht gaat vliegen met zijn flauwe humor, maar in een jaar zonder Songfestival is de timing van Netflix wellicht des te beter met deze film.

Reageer op artikel:
Netflix deelt bizarre trailer voor Eurovisie Songfestival film met Will Ferrell
Sluiten