Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk hint naar terugkeer Donald Trump op Twitter in video-interview

Het lijkt erop dat Donald Trump ooit weer terugkeert op Twitter. Althans, als we Elon Musk goed begrijpen. Hij zei gisteren in een video-interview met Financial Times onder meer dat het achteraf misschien niet een goede beslissing was om de Amerikaanse president te verbannen van het (a)sociale medium.

Nadat hij de presidentsverkiezingen had verloren van Joe Biden, ging Donald Trump volledig los op Twitter. Dat deed hij daarvoor ook al, maar op een gegeven moment stond er écht geen rem meer op. De absurde bestorming van het Capitool in Washington wordt dan ook aan hem toegeschreven. Uiteindelijk besloot CEO Jack Dorsey de president te verbannen, zodat hij niemand meer kon bereiken met zijn tweets.

Elon Musk over Donald Trump en Twitter

Al vanaf het begin zaait de Donald Trump-ban verdeeldheid. Zo was Angela Merkel verrassend genoeg een groot tegenstander van de verbanning en de bekende mensenrechtenactivist Jillian York een voorstander. Van beide valt wat te zeggen. Nu Elon Musk aan het roer staat (of komt te staan) bij Twitter, lijken de kaarten opnieuw te worden geschud.

Financial Times vroeg het letterlijk aan Elon Musk: laat hij Donald Trump weer terugkeren op Twitter? Welnu, daar kwam een heel lang antwoord op. “Ik denk dat de vraag moet zijn of de ban permanent blijft”, begint de kersverse grootaandeelhouder van het social media-netwerk.

‘Het was een verkeerde beslissing’

“Ik heb hierover met Jack Dorsey gesproken, en hij en ik zijn van dezelfde mening, namelijk dat permanente verboden uiterst zeldzaam moeten zijn. Zo’n permanente ban is voor mensen of accounts, zoals bots of spam/scam-accounts, die simpelweg niet legitiem zijn. Ik denk dat het niet correct was om Donald Trump te verbannen. Het was volgens mij een vergissing, omdat het een groot deel van het land vervreemdde en het er uiteindelijk niet toe leidde dat Donald Trump niet meer gehoord werd. Ik zou de beslissing terugdraaien, maar ik ben nog altijd niet de eigenaar van Twitter.”

Lees het volledig uitgetypte antwoord hier. Maar je kunt er ook gewoon naar luisteren in de bovenstaande video, die begint op het moment van de vraag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.