Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eten & Drinken 20 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

4 verrassende recepten voor een winterse cocktail met bier

Kun je niet kiezen tussen een likeurtje en een biertje? Als je ze combineert, ben je van dat dilemma af. Verras jezelf en je gasten eens met een cocktail met bier.

Met de onderstaande cocktails met bier rekenen we voor goed af met het stigma dat je bieren niet kunt mixen. Onderstaande recepten zijn smaakvol, hebben pit en bevatten allemaal een speciaalbiertje. Perfect voor de winterse dagen die eraan komen.

Recepten voor biercocktails

De bieren die je voor deze cocktails nodig hebt zijn bockbier, stoutbier of IPA.

1. Cocktail met bockbier

  • 1 flesje bockbier
  • 20 ml mezcal
  • 10 ml gemberlikeur

Het recept van deze cocktail is oorspronkelijk met Jopen 4 granen bockbier, maar een ander bockbiertje volstaat natuurlijk ook. Verder heb je voor deze beertail gemberlikeur en mexcal nodig. Mezcal lijkt op Tequila, maar heeft een iets andere smaak. Het resultaat is een cocktail met flink wat pit.

De 5 lekkerste Nederlandse bockbieren tijdens de herfstmaanden

2. Black Velvet

  • 100 ml stout (bijvoorbeeld Guinness)
  • 100 ml champagne

Een verrassende combinatie: stout en champagne. Deze twee bijzondere smaken vormen samen de Black Velvet cocktail. Schenk een gelijke hoeveelheid van beide dranken in een glas, en roer voorzichtig met een lange barlepel.

3. Beer negroni

  • 25 ml campari
  • 25 ml gin
  • 25 ml rode vermouth
  • 165 ml IPA-bier
  • Schijfje sinaasappel
  • IJsblokjes

De beer negroni is een stevige variant op een klassieke negroni. Een IPA geeft deze cocktail een diepe, bittere smaak. Doe de campari, gin, rode vermouth en het bier in het cocktailglas, en roer door elkaar. Serveer met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel.

4. Mexicaanse biercocktail met tomaat & jalapeño

  • 150 ml IPA-bier
  • 60 ml tomatensap
  • 1/4 el worcestershire sauce
  • 1/4 jalapeñopeper
  • Snuf zeezout
  • IJsblokjes

Als je echt iets anders op het menu wil, dan ga je voor deze Mexicaanse cocktail met bier. Hij is niet weggelegd voor mensen die niet tegen pittig kunnen, want door de jalapeño is deze cocktail behoorlijk spicy.

Vul het glas met ijsblokjes. Breng het tomatensap op smaak met worcestersaus en schenk in het glas. Verwijder de pitjes uit de peper, snijd in dunne ringen en snijd een partje van de limoen. De peper mag het glas in, de limoen hang je aan de rand van het glas. Top vervolgens af met het bier en roer door elkaar.

Liever een zomerse cocktail met bier?

Hou je meer van frisse smaken en maak je liever een zomerse cocktail met bier? Check dan deze top 5.

5 verrassende gezondheidsvoordelen van bier (met mate)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.