Stijn Kuster
Stijn Kuster Formule 1 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Hapert Viaplay tijdens Formule 1? Zo krijg je jouw geld terug

Viaplay gaat klanten compenseren die problemen hadden met de streamingsdienst tijdens Formule 1-races. Dit heeft het bedrijf tegen de Consumentenbond gezegd.

Viaplay heeft een moeizame start in Nederland. Na veel kritiek op de verslaggevers en beeldkwaliteit, hadden veel klanten afgelopen zondag – en voorgaande maanden – last van haperend beeld tijdens de F1-race.

Compensatie voor haperende Formule 1-race

Viaplay belooft nu de klanten te compenseren en heeft een telefoonnummer geopend waar consumenten terecht kunnen met hun klachten. Ook op de klantenservice was de afgelopen maanden veel kritiek. Het bedrijf zou erg slecht bereikbaar zijn. Of dit met de komst van dit nieuwe klachtennummer opgelost is, moet nog blijken.

Dit ‘onbetaalbare’ F1-horloge maakt de Mercedes-AMG One compleet

De problemen tijdens de F1-wedstrijden komen volgens Viaplay vrijwel altijd door de klanten zelf. Het bedrijf zegt de mensen te compenseren, mits de schuld van de problemen bij de streamingsdienst ligt.

Vereiste internetsnelheid voor Viaplay

Om in aanmerking te komen voor een compensatie, moet je kunnen aantonen dat de dienst niet goed werkt en laten zien dat jouw apparatuur en netwerk aan de vereiste specificaties voldoet. Zo moet voor HD-kwaliteit en live sportevenementen jouw internet een minimale snelheid hebben van 10,0 Mbit/s. Voor lagere SD-kwaliteit heb je 3,0 Mbit/s nodig.

Formule 1, Viaplay, compensatie
(Afbeelding: Unsplash)

Heb je ondanks de goede snelheid en andere vereiste specificaties van laptop, televisie of telefoon toch een haperend beeld. Maak hier dan een filmpje van. Hiermee kun je bewijzen dat de Formule 1- streamingsdienst niet goed werkt.

Compensatie die je van Viaplay kan verwachten

Volgens de Consumentenbond hebben klanten recht op een goedwerkende Formule 1-streamingsdienst. Werkt het niet na behoren, dan moet het bedrijf dat oplossen. Lukt dit niet, dan krijg je compensatie of – wanneer je kiest om het abonnement te beëindigen – je geld terug.

Move-over Viaplay: Netflix aast op uitzendrechten Formule 1

De compensatie die je uiteindelijk krijgt, wanneer je wel het abonnement aanhoudt, kan een prijsverlaging zijn voor de periode dat de dienst niet goed werkte. Bijvoorbeeld korting voor een haperende F1-race van Canada.

Viaplay-alternatieven om Formule 1 te kijken

Hoewel het goed nieuws is dat Viaplay actie onderneemt en klanten gaat compenseren, willen echte F1-fans natuurlijk de wedstrijd ongestoord kijken. Ben je helemaal klaar met Viaplay? Probeer dan deze 5 (gratis) alternatieven om Formule 1 te kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.