Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Vlaamse serie over seksueel schandaal is de Netflix-hit van nu

De Vlaamse en dus Nederlandstalige serie Twee Zomers is een grote hit op Netflix. Alleen hitseries als Peaky Blinders seizoen 6 en Stranger Things seizoen 4 worden op dit moment beter bekeken in Nederland.

In tegendeel tot Undercover is dit geen Vlaams-Nederlandse, maar een volledig Vlaamse serie. Wel speelt de Nederlandse actrice Sanne-Samina Hanssen, die je kent uit Undercover, een rol. Ook Ruth Becquart, tevens bekend van Undercover, speelt een rol in de nieuwe Nederlandstalige Netflix-serie, oorspronkelijk gemaakt door VRT.

Twee Zomers op Netflix

De Vlaamse serie gaat over een groep vrienden die dertig jaar na een legendarische pool party weer eens samenkomen op een privé-eiland in Zuid-Frankrijk. Met champagne, een zwembad en geen bereik met de buitenwereld lijkt alles aanwezig te zijn om er een onvergetelijk weekend van maken.

Maar vlak voor het weekend duikt een video op die verwoestend kan gevolgen kan hebben voor de betrokkenen. Een van hen is seksueel aangerand door anderen in de groep. Direct is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep is volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt. Uiteindelijk blijken alle karakters een loopje te hebben genomen met de waarheid en worden zij allen het slachtoffer van wraakgevoelens van anderen, waarbij een leugen zelfs tot een zelfdoding leidt. Twee Zomers is nu te zien op Netflix.

Vlaamse serie is hit in Nederland

Het blijkt maar weer dat we tussen al het internationale geweld door nog altijd gevoelig zijn voor series in onze eigen taal. Twee Zomers staat in Nederland al dagen op rij in de top 5 meest bekeken series op Netflix. Daarbij moet de serie alleen vier enorme producties voor zich laten; Peaky Blinders, Stranger Things, First Kill en Keep Sweet: Pray and Obey. Je kunt mindere namen voor je hebben.

Check naast Twee Zomers ook deze vijf Nederlandstalige series op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.