Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Colombiaanse Netflix-thriller is een grote hit in Nederland

De nieuwe Colombiaanse Netflix-thriller Pálpito is een ongekende hit in Nederland. Al dagenlang is het de best bekeken serie. Raak niet in de war als je ergens, boven een trailer bijvoorbeeld, The Marked Heart ziet staan. Zo wordt de serie internationaal genoemd. Wij houden het bij het origineel.

Netflix-abonnees maakten jaren geleden voor het eerst kennis met een Spaanstalige hitserie die in Colombia afspeelde. Dan hebben we het natuurlijk over de eerste drie seizoenen van Narcos. Maar dit was een Amerikaanse productie, met een hoofdrolspeler uit Brazilië en de andere Spaanstalige acteurs kwamen uit Chili, Mexico, Cuba, Brazilië, Spanje, Guatemala en nog heel veel landen, behalve Colombia. Dat was dan ook een van de weinige punten van kritiek op de serie.

De Colombiaanse Netflix-thriller Pálpito

Bij Pálpito is dit anders. Deze Netflix-serie is een volledig Colombiaanse productie met vooral Colombiaanse acteurs. Dan heb je bij ons, en blijkbaar ook in de rest van Nederland, al een streepje voor. Oké, de showrunner komt uit Venezuela en er is ook een Argentijnse acteur te zien, maar het gros van de cast komt uit Colombia. En er bemoeien zich geen Amerikanen met The Marked Heart, die je overigens wel in het Engels kunt kijken. Algemene tip: niet doen.

Pálpito gaat over een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord. Uiteindelijk ontmoet hij de vrouw die het hart van zijn overleden echtgenote heeft ontvangen. Een type criminaliteit dat veel in Zuid-Amerika voorkomt, maar de Netflix-serie is fictief.

The Marked Heart is de best bekeken serie van nu

Al dagenlang is Pálpito de best bekeken serie in Nederland, en ook geen film kan aan de Colombiaanse Netflix Original tippen. De show houdt onder meer Anatomy of a Scandal en Bridgerton seizoen 2 voor zich.

(Afbeelding: Netflix)

Zelf hebben we de serie nog niet gezien, maar op IMDb lees je de eerste beoordelingen. Laat je daar ook weer niet te veel door leiden. Pálpito (of The Marked Heart) is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.