Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 27 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Oscar-uitreiking 2022: 5 briljante kanshebbers die je nu op Netflix kijkt

De Oscar-uitreiking staat gepland voor 28 maart 2022 en dus is het tijd om de balans op te maken. Welke Netflix-films maken dit jaar kans om er met zo’n felbegeerde beeldje vandoor te gaan?

5 Oscar-kanshebbers bekijk je momenteel via streamingdienst Netflix. Allemaal films van een hoog kaliber die je zeker moet zien. En wie weet gaat een van die films volgende maand in de prijzen vallen.

Oscar-uitreiking 2022: 5 potentiële kanshebbers die je nu streamt op Netflix

Over krap 5 weken is het zover: dan vindt de jaarlijkse Oscar-uitreiking plaats in Hollywood. Wil jij goed voorbereid zijn en je verdiepen in een aantal kanshebbers? Check dan deze 5 Oscar-nominaties die je nu kunt kijken op Netflix.

1. The Power of the Dog

Benedict Cumberbatch (Phil) speelt samen met o.a. Kirsten Durst (Rose) in dit prachtige Western-drama. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20ste eeuw –  in de nadagen van het Wilde Westen – en draait om de rivaliteit tussen de broers Phil en George. Twee totaal verschillende karakters; Phil is een doorgewinterde cowboy die graag vasthoudt aan het verleden, terwijl zijn broer George een slimme zakenman is die de modernisering omarmt. De rivaliteit tussen de twee broers bereikt een hoogtepunt wanneer George (gespeeld door Jesse Plemons) in het geheim trouwt met de lokale weduwe Rose. Phil voelt zich bedreigd en probeert er alles aan te doen om het leven van Rose en haar zoon te ruïneren. Onverwachts bouwt hij een band op met de zoon, wat diepe gevoelens losmaakt bij Phil.

Verwacht geen klassieke Western waarbij de kogels in het rond vliegen. The Power of the Dog is een intelligente film die veel aandacht besteed aan de verschillende personages. Na afloop ga je je zeker afvragen wat er precies met de titel wordt bedoeld. Een dikke aanrader en misschien wel de grootste kanshebber van dit rijtje tijdens de Oscar-uitreiking van 2022.

2. Don’t Look Up

Geweldige dystopische komedie met megasterren Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in de hoofdrol als twee astrologen. Per toeval ontdekken ze dat er een enorme komeet onderweg is naar onze planeet. Groot genoeg om al het leven uit te roeien. Na een grondige fact check, besluiten ze direct naar de top te gaan om hun bevindingen te delen. Waar de film serieus begint, ontaardt het verhaal al vrij snel in bizarre dialogen, waarbij niemand het dreigende gevaar serieus neemt. Zelfs de president van de VS niet. Het tweetal besluit een media tour te organiseren om de ernst van de zaak publiekelijk bekend te maken. Een aantal kolerieke interviews en discussies volgen, waarbij je je soms afvraagt hoe we in real life zouden omgaan met een dergelijke dreiging. Ook de kop in het zand steken of ontstaat er totale paniek en chaos?

3. tick, tick…BOOM!

Een prachtige musical die vertelt over de jonge, talentvolle theatercomponist Jon in het New York City van 1990. Semi-gebaseerd op het leven van Jonathan Larson, een componist die het theaterstuk tick, tick…Boom! als solo-artiest uitvoerde in 1990. Helaas stierf Jonathan Larson veel te vroeg in 1996 en werd zijn werk pas echt gewaardeerd en bekend na zijn overlijden. Een soort moderne van Gogh dus. Deze musicalfilm, ter ere van Larson uitgebracht, is zeer positief ontvangen door critici.

4. The Lost Daughter

Maggie Gyllenhaal (zus van Jake) levert een puike prestatie met The Lost Daughter. Deze internationaal geproduceerde film is gebaseerd op het boek La figlia oscura van schrijfster Elena Ferrante. Het verhaal volgt Leda, een universiteitsprofessor, op zomervakantie aan zee. Wanneer ze op het strand Nina en haar jonge dochter tegen het lijf loopt, raakt ze overweldigd door intense herinneringen van haar eigen vroege moederschap.

5. The Hand of God

Niet zozeer een film die gaat over de voetballegende Maradonna. Dit interessante Italiaanse drama toont het rauwe leven van Napels, halverwege de jaren ’80. De Italiaanse tiener Fabietto Schisa gaat compleet uit zijn dak als voetballegende Maradonna voor Napoli gaat spelen. De film toont een unieke inkijk in het Napolitaanse leven waar vreugde en tragedie dicht bij elkaar liggen. Waar lot, familie, sport, film, liefde – eigenlijk alle mooie aspecten van het leven – nauw met elkaar zijn verbonden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.