Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Oorlogsfilm over nieuwe burgeroorlog VS maakt indruk met cast

Ex Machina-regisseur Alex Garland komt binnenkort met een confronterende oorlogsfilm voor de studio achter de beste films van 2023 ├ęn 2022: A24. Maak kennis met Civil War.

Er zijn van die regisseurs wiens betrokkenheid er direct voor zorgt dat je geïnteresseerd bent in een film. Denk aan Christopher Nolan; wat hij ook na Oppenheimer gaat doen, je gaat het hoogstwaarschijnlijk sowieso in de bioscoop bekijken.

Alex Garland komt met Civil War

Dat geldt in ons geval ook voor de iets minder bekende Alex Garland, een Britse romanschrijver en regisseur. Ook wel bekend als de man achter Ex Machina en Annihilation, twee van de beste sciencefiction-films van de afgelopen twintig jaar. De 53-jarige filmmaker schrijft verhalen die net een tikkeltje dieper gaan dan de concurrentie in Hollywood, vaak met een originele twist.

We waren dan ook blij verrast toen het nieuws naar buiten kwam dat Garland met een oorlogsfilm op de proppen komt: Civil War. Bij A24, de studio achter creatieve topfilms als Moonlight, Past Lives en Everything Everywhere All At Once.

Oorlogsfilm met confronterende setting en topcast

Nu hebben we de eerste trailer voor het project te pakken. Garland neemt ons mee naar de nabije toekomst, naar een in een burgeroorlog verwikkeld Amerika, waar luchtaanvallen van de overheid worden gebruikt tegen burgers en journalisten in het Capitool worden neergeschoten.

De cast van Civil War bestaat onder anderen uit Kirsten Dunst, Wagner Moura en Jesse Plemons. Ook tof: The Last of Us-ster Nick Offerman speelt de president van de Verenigde Staten.

Oorlogsfilm Civil War
(Afbeelding: A24)

De oorlogsfilm weet in ieder geval met de eerste trailer direct al te intrigeren. De cinematografie en het beklemmende sfeertje maken meteen duidelijk dat we hier niet met een doorsnee oorlogsfilm te maken hebben, en de insteek van Civil War is helaas anno 2023 minder ongeloofwaardig dan ooit.

Op naar de bioscoop!

Civil War draait vanaf 26 april 2024 in de bioscopen. Fans van het betere oorlogswerk kunnen een paar maanden daarvoor aan de slag met deze oorlogsserie van Apple. Of check nu al de geniale oorlogsfilm die Netflix onlangs dropte.

Oorlogsfilm Civil War
(Afbeelding: A24)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.