Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

5 ‘onbekende’ Netflix-films met een 100% Rotten Tomatoes-score

Netflix staat vol steengoede films, zowel klassiekers als eigen Originals. Neem bijvoorbeeld The Irishman. Briljant, maar geen 100% score op Rotten Tomatoes. Deze vijf verborgen parels hebben dat wel.

De Tomatometer op Rotten Tomatoes geeft aan hoe filmrecensenten wereldwijd over specifieke films, series en docu’s denken. Hoe meer positieve recensies, des te hoger is het percentage. 100% is de hoogst mogelijke score en komt niet zo vaak voor. Check deze vijf maximaal beoordeelde Netflix-films die onbekend zijn voor het grote publiek.

1. Mr. Roosevelt

Goede films die grappig bedoeld zijn, vind je niet zo snel. Laat staan komediefilms met een 100% score op Rotten Tomatoes. Mr. Roosevelt is een uitzondering. Het verhaal gaat over een mislukte onsuccesvolle cabaretier, die terugkeert naar Austin in Texas om haar zieke kat te zien en haar tumultueuze verleden te verwerken.

Mr. Roosevelt is op dit moment te zien op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

2. Creep 2

Creep 2, de opvolger van Creep, is een Amerikaanse found footage psychologische horrorfilm die alleen in het filmhuis heeft gedraaid. Een videokunstenares vindt het perfecte personage voor een sensationeel kunstwerk. Maar het droomonderwerp laat al snel een verraderlijke kant van zichzelf zien. De film is zonder special effects opgenomen, wat het geheel eng realistisch maakt.

Creep 2 is op dit moment te zien op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

3. The Young Offenders

The Young Offenders is een heerlijke mix van komedie en Ierse misdaad. De film is een parodie op roadmovies en gebaseerd op waargebeurde feiten die zich in 2007 voordeden.

In 2007 leed een boot schipbreuk in Dunlough Bay, aan de zuidwestkust van Cork. Hierop spoelden honderden kilo’s gesmokkelde cocaïne aan land, met een geschatte waarde van in totaal 108,5 miljoen euro. De Garda Síochána wist alle balen cocaïne te recupereren, behalve één. Twee tieners uit Ierland, die nergens bij nadenken, gaan daarnaar op zoek. De film werd bejubeld door filmcritici en -media en heeft nog altijd een 100% score op Rotten Tomatoes.

The Young Offenders is op dit moment te zien op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

4. Anima

Anima is een muzikale shortfilm van Paul Thomas Anderson met Thom Yorke van Radiohead. Verwacht een visuele en geestverruimende trip van ruim een kwartier. De volumeknop mag naar rechts.

Anima is op dit moment te zien op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

5. Invader Zim: Enter the Florpus

Net als verscheidene animatieseries voor volwassenen met een 100% score op Rotten Tomatoes, is er ook een animatiefilm met de maximale score te vinden op Netflix. Invader Zim: Enter the Florpus is een science fiction-film uit 2019 met donkere humor. Als je niet van geanimeerde films houdt: probeer het gewoon een keer.

Invader Zim: Enter the Florpus is op dit moment te zien op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

Meer films en series met een 100% Rotten Tomatoes-score

Check ook deze filmproducties, documentaires en series met een 100% score op Rotten Tomatoes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.