Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

3 mooie occasions voor de prijs van de nieuwe Apple Vision Pro

Apple Vision Pro, dat is de naam van de nieuwste creatie van het Californische techconcern. Het is de eerste VR-bril van Apple en er hangt – zoals bij meer producten uit Cupertino – een flink prijskaartje aan. De headset begint bij maar liefst 3.499 dollar, duurder dan menig tweedehands auto. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar omgerekend komt het neer op ruim 3.250 euro. Daar kun je ook veel andere dingen mee doen, zoals het kopen van een van deze bijzondere occasions.

Inderdaad, je koopt complete (tweedehands) auto’s voor het geld van een brilletje. Nou ja, ‘brilletje’? Daarmee doen we het technologische hoogstandje geen eer aan. De Apple Vision Pro is namelijk een complete computer om je hoofd. Zo vind je in de headset Apple’s razendsnelle M2-chip, 4K-schermpjes voor elk oog en heeft de Vision Pro zijn eigen wifi-verbinding. Daar betaal je dus een kleine 3.500 dollar voor en dat maakt behoorlijk wat reacties los. Wij konden enkel dromen over de occasions die we voor dit geld kunnen kopen.

Occasions voor de prijs van de Apple Vision Pro

Hoewel prijzen van tweedehands auto’s de afgelopen tijd zijn gestegen, is dit budget toereikend genoeg om op de occasionmarkt te gaan shoppen. We brachten een bezoekje aan verkoopsite Gaspedaal.nl en dit zijn de mooie occasions die we vonden voor de prijs van de Apple Vision Pro.

1. BMW 3-serie – 2.450 euro

We beginnen met een Duits premiummerk in de vorm van BMW. Voor minder dan 3.250 euro worden namelijk talloze BMW 3-series aangeboden. De modernste die je veelvuldig kunt vinden voor dit bedrag zijn die van de E46-generatie. Voor het geld van de Apple Vision Pro geen machtige zescilinders, zoals in deze 3-serie, maar veelal 1.8-liter viercilinders. Wij vonden deze ruime stationwagen uit 2004 voor 2.450 euro.

BMW E46 occasions tweedehands auto Apple Vision Pro
(Afbeelding: Autowereld / Select Parts Occasion Centrum)

2. Porsche Cayenne – 3.750 euro

Als je een beetje afdingt, heb je voor de prijs van een Apple Vision Pro ook een heuse Porsche Cayenne. Goed, het exemplaar dat we tegenkwamen oogt een tikkeltje gaar, heeft bijna 3 ton op de klok en is allesbehalve zuinig. Maar goed, de occasion heeft wel een Porsche-logo (dat sinds kort vernieuwd is) én een V8. Bovendien kun je de Cayenne ombouwen tot serieuze offroader.

dure auto goedkope occasions Porsche Cayenne
(Afbeelding: Porsche)

3. Smart Roadster – 4.249 euro

Oké oké, voor deze laatste tweedehands auto moeten we een beetje smokkelen. Hoewel je de bekende Smart-modellen ruim binnen budget vindt, liggen de Roadster-occasions er een tikkie boven. Maar goed, wellicht zijn bij de Apple Vision Pro opties bij te bestellen waarmee de totaalprijs boven deze Smart Roadster uitkomt.

Smart Roadster occasion occasions tweedehands auto Apple Vision Pro
(Afbeelding: Wheelsage)

We wilden je deze leuke tweedehands auto simpelweg niet onthouden. Wij vonden dit exemplaar uit 2003. Met een motorinhoud van slechts 0,7 liter is de 61 pk sterke Smart Roadster allesbehalve snel, maar uniek is de occasion wel. Zoek je iets snellers? Dan is deze betaalbare occasion met 720 pk sterke V10 iets voor jou.

Tweedehands auto als investering

Op zoek naar een tweedehands auto die alleen maar meer waard wordt? Check dan deze helemaal niet zo dure Nissan 350Z.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.