Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Porsche heeft een nieuw logo en deze auto krijgt de primeur

Porsche heeft een nieuw logo. En heel eerlijk: als we het niet hadden geweten, hadden we het ook niet gezien. Maar verschillen zijn er zeker en de eerste auto die het embleem gaat dragen, is bekend.

Automerken vernieuwen hun logo af en toe, maar daar zit vaak een lange periode tussen. Meestal wordt symbolisch een nieuw tijdperk aangeduid met een nieuw merkteken. Zo introduceerde BMW in 2021 een vernieuwd embleem, met een minimalistisch en transparanter design. Daarmee wil de Beierse autobouwer “openheid en duidelijkheid uitstralen”. Duidelijk verschil, duidelijke achterliggende boodschap.

Het nieuwe logo van Porsche

Maar de verschillen tussen het oude en nieuwe logo van Porsche zien alleen de echte autofreaks. Tot je ze naast elkaar legt in inzoomt. Dan zie je dat de reliëf vormende stipjes zijn verdwenen van de goudkleurige en rode gedeeltes. Ook is Stuttgart voor het eerst in de geschiedenis in het zwart geschreven.

nieuw logo porsche, oud
Het nieuwe (links) en oude (rechts) logo (Afbeelding: Porsche)
nieuwe logo porsche, alle symbolen ooit
Alle logo’s door de jaren heen (Afbeelding: Porsche)

Verder zie je op de rode strepen van het nieuwe Porsche-logo een honingraatmotief en steigert het paard net iets anders dan op de vorige twee symbolen van het automerk uit Stuttgart. De rand om het embleem is bovendien breder en de belettering komt iets prominenter naar voren.

Panamera 2023 krijgt de primeur

Een paar details, dat is in een middagje gepiept, zou je zeggen. Niets is minder waar: er is drie jaar gewerkt aan het nieuwe logo van Porsche. Het marketingpraatje daaromheen besparen we je, want een echte betekenis zit er niet echt achter.

panamera 2023 wordt de eerste auto met het nieuwe logo van Porsche
De definitieve Panamera 2023 wordt pas in september onthuld tijdens de IAA (Afbeelding: Porsche)

Interessanter is om te zien op welke auto het nieuwe logo voor het eerst te zien is. Welnu, die is nog niet te zien, maar het is wel bekend. Dat is namelijk de Porsche Panamera, die in september waarschijnlijk wordt gepresenteerd tijdens de Internationale Automobilausstellung (IAA) in München.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.