Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 16 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van het jaar #1: Nike Air Force 1 Gore-Tex

Richting het einde van het jaar behandelen we de vetste en meest revolutionaire sneakers van het jaar 2019, die we uiteindelijk allemaal voor je opsommen in één lijst. Deel 1: Nike Air Force 1 Gore-Tex.

Nike gaf het iconische model Air Force 1 dit jaar een winterupdate met Gore-Tex, zodat je in de winter zonder koude tenen de straat op kunt in je favoriete sneakers. Eerder las je over de Adidas Stan Smith x GORE-TEX Infinium Thermium sneakers. Ook klassiekers die winterproof zijn gemaakt. Nike Air Force 1 kwam direct in een compleet ‘Gore-Tex pack’.

Nike Air Force 1 ‘Gore-Tex pack’

GORE-TEX is kort gezegd een isolatiemateriaal dat bestaat uit verschillende laagjes. Het materiaal is ademend en toch waterdicht. Ooit bedacht om electronica mee te isoleren, tegenwoordig bekend van outdoorkleding en en isolatiekleding. ‘Guaranteed to keep you dry‘, is de slogan van bij het Nike Air Force 1 ‘Gore-Tex pack’.

Het Nike Air Force 1 ‘Gore-Tex pack’ is inmiddels te koop op de website en bij geselecteerde verkooppunten. Check hieronder de beschikbare kleuren. Allemaal klaar voor een winter zonder koude en natte voeten.

nike air force 1, gore-tex, sneakers, winter (1)
Bron: Nike
nike air force 1, gore-tex, sneakers, winter (1)
Bron: Nike
nike air force 1, gore-tex, sneakers, winter (1)
Bron: Nike
nike air force 1, gore-tex, sneakers
Bron: Nike

De bovenstaande modellen koop je voor 150 euro.

Nike Air Force 1 Gore-Tex High

Dan is er ook nog de Nike Air Force 1 Gore-Tex High, met een aanpasbare hoge binnenschoen met rits. Deze schoen kwam in Amerika in oktober op de markt, maar in Nederland hebben we hem nog niet gespot. Ook andere schoenmerken zijn onlangs met wintermodellen op de proppen gekomen.

Nike Air Force 1 Gore-Tex pack
Bron: Nike

De Nike Air Force 1 gaat alweer een tijdje mee. In 1982 werden de sneakers voor het eerst geproduceerd en tot op de dag van vandaag rollen de schoenen nog steeds van de band. Inmiddels zijn de sneakers in meer dan 1.700 verschillende kleurcombinaties uitgekomen. Bekijk bijvoorbeeld deze ‘Crocs’-versie en deze 3D-versie.

Meer packs van Nike

Check naast het Nike Air Force 1 ‘Gore-Tex pack’ ook het ‘Animal Pack’ 3.0 en het ‘SpongeBob Squarepants x Kyrie 5 Pack’.

? Lees ook: 7 stijlvolle én weerbestendige sneakers voor de herfst van 2019

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.