Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 19 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Nike Air Force 1 VTF sneakers lijken verdacht veel op Crocs

Nike Air Force 1 is een van de meest iconische modellen van Nike, dus zijn er veel speciale edities en bewerkingen van de sneakers. Maar de nieuwe interpretatie, de Air Force 1 VTF, is wel een heel rigoureuze. De schoenen hebben nu het meest weg van een paar Crocs.

De Nike Air Force 1 gaat alweer een tijdje mee. In 1982 werden de sneakers voor het eerst geproduceerd en tot op de dag van vandaag rollen de schoenen nog steeds van de band. Inmiddels zijn de sneakers in meer dan 1.700 verschillende kleurcombinaties uitgekomen. De ‘VTF’ is echter de eerste variant zonder hak en de vergelijking met Crocs werd op social media al snel gemaakt.

Nike Air Force 1 VTF alias ‘Swoosh Crocs’

Zoals je ziet is de schoen een soort sandaal geworden. Het Nike-logo (swoosh) loopt daarbij over in een elastiek voor draagcomfort. Met eelthakken kom je niet weg in deze sneakers, tenzij je de ‘sandalen’ net als je biologieleraar met sokken draagt. In de volksmond worden de sneakers al ‘Swoosh Crocs’ genoemd, wat eigenlijk best een coole naam is. Misschien toch maar eens een collaboration tussen beide merken?

Nike Air Force 1 VTF, sneakers, crocs, swoosh
Bron: Nike

De een houdt van het model, de ander haat het. Feit is dat de Air Force 1 VTF in een vette kleurcombinatie uitkomt; zwart leer met gouden en metallic details. Op de hak na hebben de ‘Swoosh Crocs’ de volledige vorm van het origineel gehouden, inclusief de zool met dempende Air Sole-technologie. In Amerika kosten de sneakers 90 dollar, wanneer de sneakers in Europa uitkomen is niet bekend.

Nike Air Force 1 VTF, sneakers, crocs, swoosh
Bron: Nike
Nike Air Force 1 VTF, sneakers, crocs, swoosh
Bron: Nike
Nike Air Force 1 VTF, sneakers, crocs, swoosh
Bron: Nike

3D-sneakers van Nike

Deze ‘Swoosh Crocs’ zijn dit jaar niet de enige unieke variatie op de iconische sneakers. Eerder kwam het model 3D Air Force 1 al uit, schoenen die er met een 3D-bril ineens heel anders uitzien. Lees en bekijk hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nike Air Force 1 VTF sneakers lijken verdacht veel op Crocs
Sluiten