Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 jul 2021
Leestijd: 6 minuten

14 nieuwe grote films op Netflix: van The Hobbit tot oorlogsfilms

Van Happy Feet tot futuristische oorlogsfilms: Netflix heeft 14 grote films toegevoegd aan zijn aanbod. We hebben ze uiteraard voor je op een rijtje gezet, inclusief IMDb-score.

14 nieuwe films op Netflix

Netflix heeft juli ijzersterk afgetrapt. Onlangs lieten we je al zien welke Originals er voor deze maand op de planning staan, maar afgelopen week zijn er ook 14 grote films van andere studio’s toegevoegd. We zetten ze voor je op een rijtje.

De The Hobbit-trilogie

Peter Jackson wist met de The Hobbit-trilogie bij lange na niet het niveau van de The Lord of the Rings-films te bereiken. Warner Bros. had het dunne boekje nooit in drie delen moeten opsplitsen. Maar toch, maar toch, de fantasy-blockbusters zijn beter dan we wellicht ten tijde van de bioscooprelease toe wilden geven. Met IMDb-scores van een 7.5 tot zelfs een 8.1 is het aovntuur van Bilbo Balins absoluut het checken waard voor elke liefhebber. Geef het nog een kans, veilig op je eigen bank. Zonder een duur ticket dat je niet kunt retourneren.

IMDb-scores: 7.5 – 8.1

Death Wish

Met Bruce Willis weet je de laatste jaren precies wat je krijgt. Vermakelijke B-films vol actie, maar van een niveau waarvoor je je verstand eerst wel even op nul moet zetten. Perfecte tussendoortjes voor streamingdiensten als Netflix dus. In Death Wish speelt de Die Hard-held een chirurg die na een overval op zijn vrouw en dochter het heft in eigen handen besluit te nemen. Geen enkele crimineel in Chicago is nog veilig. Had zo een Liam Neeson-film kunnen zijn! Vermakelijk, niks meer, niks minder. Prima tijdsverdrijf.

IMDb-score: 6.3

Me Before You

Even heel iets anders: een romcom! Ren nu echter niet meteen weg, want er is meer dan de lege zoetsappige avonturen die Hollywood je begin dit millennium continu voorschotelde. Netflix is met Me Before You één van de betere films in het genre rijker. Louisa springt van baan naar baan, zonder duidelijk doel in haar leven. Tot ze wordt ingehuurd om voor een verlamde bankier te zorgen. Ze zet alles op alles om de cynische rijkaard van de zin van het leven te overtuigen.

IMDb-score: 7.4

Mobile Suit Gundam Hathaway

Het slechte nieuws: deze film moet je eigenlijk niet kijken als je niet de eerste Gundam-series of recap-films hebt gezien. Het goede nieuws: die films staan sinds kort ook op Netflix. Tik Gundam in en je ziet ze staan. Ja, niet zo toegankelijk. Maar het is de moeite waard, want alleen al de onderstaande trailer maakt meteen duidelijk waarom animatie-fans hier al zo lang naar uit hebben gekeken. En toch direct een release op Netflix: heerlijk!

IMDb-score: 7.0

Dynasty Warriors

Bereid je voor op absurde, ronduit absurde, over-de-top actie. Verwacht geen Oscar-waardig pareltje. Deze videogame-verfilming gaat namelijk nog veel verder dan je op basis van dit intro verwacht. Laat de lage IMDb-score je niet afschrikken: dit is één van de vermakelijkse oorlogsfilms van dit jaar. Zolang je maar geen ‘goede’ film verwacht. Dit is een gevalletje: verstand op nul en lachen maar. Wat een achtbaanrit. Je leest er meer over in ons uitgebreidere artikel.

IMDb-score: 4.8

Forrest Gump

Ga je liever voor een degelijkere dramafilm die de de tand des tijds heeft doorstaan? Dan heeft Netflix met Forrest Gump weer een dikke klassieker in handen. Tom Hanks speelt een gelijknamige Amerikaan, die ondanks zijn lage IQ een grote rol speelt in en flink aantal belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Amerika. Tussendoor komt hij telkens weer zijn grote liefde tegen: Jenny.

IMDb-score: 8.8

Bad Boys

Plan een filmavondje in, want met Bad Boys is het tijd voor pure 90’s-actie van Michael Bay. Netflix schotelt je het avontuur met Will Smith en Martin Lawrence nog eens voor. Ze spelen twee undercoveragenten die binnen 72 uur gestolen bewijsmateriaal op moeten sporen. Daarvoor zullen ze van identiteit moeten wisselen. Een vader van drie kinderen en een wilde vrijgezel: dat kan niet goed gaan.

IMDb-score: 6.9

Edge of Tomorrow

Het is jammer dat de kans op een vervolg zo klein is, want Edge of Tomorrow is achteraf gezien één van de beste sciencefiction en oorlogsfilms van de afgelopen jaren. Het is de nabije toekomst, en de aarde wordt aangevallen door aliens. Een door Tom Cruise gespeelde militair gaat voor het eerst het slagveld op, waar hij bezig is met een zelfmoordmissie, om vervolgens binnen een minuut te sneuvelen. Einde verhaal? Nee, want hij wordt gewoon weer wakker. Dan begint het pas echt. Gebaseerd op het briljante All You Need Is Kill.

IMDb-score: 7.9

Unknown

Ben je niet zo van de Bruce Willis en kijk je liever een krappe twee uur naar Liam Neeson? Dan heeft Netflix met Unknown nog zo’n typische niet al te ambitieuze actiefilm, uit 2011. Unknown weet echter de matige kwaliteit van dit soort films te ontstijgen. Checken dus. Neeson speelt een man die na een autoongeluk erachter komt dat iemand zijn identiteit heeft overgenomen. De rest is een spectaculaire achtbaan die we je vooral niet gaan verklappen.

IMDb-score: 6.8

Mission: Impossible

De Mission: Impossible-reeks is ondertussen geëscaleerd tot Fast & Furious-achtige proporties, maar het begon allemaal met deze film uit 1996. Tom Cruise speelt een jonge Ethan Hunt, die met een team een computerdiskette (heerlijk!) moet zien te stelen tijdens een belangrijk ambassade-gala. Ondanks de verouderede technologie is Mission: Impossible anno 2021 nog altijd zeer vermakelijk. Of misschien juist daardoor des te vermakelijker!

IMDb-score: 7.1

Barney’s Version

Barney’s Version is helaas veel te onbekend. Gelukkig heeft Netflix de film aan zijn aanbod toegevoegd. Paul Giamatti speelt een Canadese televisieproducent die op zijn leven terugblikt. Half gedwongen, want een politieman dreigt in zijn memoires de reputatie van de grofgebekte Canadees te verpesten. Een heerlijk stukje drama en komedie waarover we verder vooral niks willen verklappen. Absoluut de moeite waard!

IMDb-score: 7.3

Happy Feet

Na alle actiefilms, oorlogsfilms en science-fiction sluiten we af met een warm bad: Happy Feet. Een heerlijke animatiefilm voor het hele gezin. We volgen een jonge pinguïn genaamd Mumble, die helaas niet zo goed als zijn vrienden kan zingen, terwijl dat is hoe je de vrouwtjes aan kunt trekken. Gelukkig kan hij tapdansen als geen ander. Alleen al het checken waard vanwege de scène met Queen!

IMDb-score: 6.4

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.