Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: oorlogsfilm Dynasty Warriors serveert absurde actie

Fans van pure, absurde over-de-top filmactie en oorlogsfilms opgelet: de verfilming van Dynasty Warriors staat eindelijk op Netflix, ook in Nederland. De trailer mag je niet missen, of je nou de uiteindelijke film wilt gaan zien of niet.

Dynasty Warriors is al sinds de jaren negentig een begrip onder gamers. In het oude China vechten tegen absurde hordes aan vijanden blijft vermakelijk.

Dynasty Warriors: bizarre oorlogs-actie

Want dat is waar de franchise om draait. Je kiest een personage, rijdt het slagveld op en vecht middels verslavende hack and slash-actie. Rammen op de knoppen, met totaal absurde explosieve moves als gevolg.

Je moet ervan houden, maar de schare fans van Dynasty Warriors is groot en fanatiek. De laatste twee jaar maakte een groter publiek kennis met de gameplay, dankzij Zelda- en Persona-spinoffs.

Ben je niet zo van de games maar kun je toch genieten van duizelingwekkende actie en oorlogen? Dan hebben we goed nieuws voor je: op Netflix staat nu eindelijk de liveaction-verfilming van Dynasty Warriors. Een film waarvoor de eerste trailer al in maart 2018 op YouTube stond. Fans hebben dus lang moeten wachten.

Van 2019 naar 2021

De spectaculaire oorlogsfilm zou in de eerste instantie in 2019 uitkomen, maar werd vervolgens uitgesteld. Nu is het dus alsnog raak, bijna vier jaar na de laatste filmdag. Althans, in China. Over een onvermijdelijke internationale release was eerst helaas nog niks bekend, tot de oorlogsfilm opeens op Netflix verscheen. De trailer is alleen al het checken waard, of je nou bekend bent met de games of niet.

Het concept van oorlogshelden die met één klap tientallen of honderden vijanden uitschakelen spreekt immers tot de verbeelding. De film wordt geregisseerd door Roy Chow en is gebaseerd op de eerste twee delen van de reeks. Voor de liefhebbers: dan hebben we het over de Yellow Turban Rebellion en de Anti-Dong Zhuo Coalition. Gameheld Cao Cao speelt ook de hoofdrol in de film.

Verstand op nul en Netflixen maar

Het resultaat is een minuut met meer absurde actie dan je waarschijnlijk in jaren hebt gezien. Pure Chinese film-waanzin. Verstand op nul, en genieten maar. Als het naar meer smaakt, dan kun je Dynasty Warriors direct gaan streamen op Netflix. Want zeker in deze tijden kunnen we wel zo’n achtbaanrit gebruiken!

Megablunder: Tom and Jerry lekken nieuwe Justice League-film

De trailer uit 2018:

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.