Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #22: Vans x SpongeBob en meer bonte collabs

Het weekend staat voor, tijd om de balans op te maken: dit zijn de meest opvallende sneakers en nieuwe releases van week 22. Met onder meer aandacht voor de samenwerking tussen SpongeBob en Vans. Absolute collector-items voor liefhebbers van het skatemerk.

Verder in de top 5 van week 22 de first look van Space Jam x Nike Air Force 1 ‘Hare’, NERF x Reebok en een nieuwe samenwerking tussen Neymar en Puma. Ja, het is de week van de bonte collabs. Maar we beginnen met de perfecte sneakers voor het EK Voetbal.

1. Adidas Court Torino

adidas court torino, nieuwe sneakers, ek, oranje, week 22, nederlands elftal
(Afbeelding: Adidas)

Dos je jezelf het liefst niet uit in het oranje als het Nederlands Elftal speelt tijdens het EK, maar wil je wel subtiel je toewijding laten blijken? Dan is het subtiel oranje gekleurde model Adidas Court Torino een stijlvolle optie. Je koopt de nieuwe sneakers voor 100 euro.

2. Space Jam x Nike Air Force 1 ‘Hare’

Space Jam Nike Air Force 1, sneakers, first look
First look! (Afbeelding: Thee Sneaker Channel)

Eerder deze week werd de Space Jam x Nike Air Force 1 ‘Hare’ onthuld. De sneakers komen twee dagen later uit dan de film en dat is al in juli. Lees (en bekijk) hier meer over deze fantastische stappers met Lola en Bugs Bunny.

3. Vans x SpongeBob

Vans X Spongebob nieuwe sneakers
(Afbeelding: Vans)

De nieuwe Vans x SpongeBob-collectie is geniaal. Moeilijk om er één model uit te kiezen, maar we gaan voor deze lage old skools. Prijs: 95 euro.

4. Neymar x Puma Wild Rider

neymar puma, sneakers, nieuwe releases week 22
(Afbeelding: Puma)

In de nieuwe campagne van Puma met de Braziliaanse voetballer Neymar staat het Puma Rider Pack centraal. Op de bovenstaande foto houdt de voetballer het model Wild Rider Rollin’ vast. Je koopt ze in verschillende kleurcombinaties voor 99 euro. Ze lijken erg op de favoriete schoenen van Jay-Z, die maar een tientje meer kosten.

5. NERF x Reebok

nerf x reebok, nieuwe sneakers, releases, week 22
(Afbeelding: Hasbro Pulse)
nerf-reebok-retro-basketball-collection-release-date-price-10
(Afbeelding: Hasbro Pulse)

Voor alle liefhebbers van NERF-blasters, en dat zijn er nogal wat, hebben we de perfecte sneakers gevonden. Reebok heeft de handen namelijk ineengeslagen met Hasbro, tegenwoordig eigenaar van Parker Brothers, waaronder Nerf valt. De kleurrijke basketbalschoenen, waarin je het speelgoed direct herkent, zijn deze week onthuld. Vanaf 24 juni koop je ze via Hasbro Pulse of Reebok Unlocked voor 130 dollar. Er komen twee varianten, in verschillende kleuren: de Kamikaze II en Pump Omni Zone II.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases van vorige week, met onder meer de Nike Waffle One.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.