Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 4 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Vergeet Tinder! Dating-app Magnolia kijkt naar wat echt belangrijk is

Het vinden van een levenspartner kan behoorlijk lastig zijn. Vooral in tijden van corona, want hoe leer je nieuwe mensen kennen in een lockdown? Dan kom je al snel uit bij dating-apps zoals Tinder. Helaas draait het hierbij vooral om uiterlijk. Heel belangrijk, maar als je iemand zoekt voor de lange termijn is er meer nodig. Gelukkig kan de dating-app Magnolia je daarbij helpen.

Magnolia kijkt niet meteen naar het uiterlijk, maar naar je innerlijk. Met behulp van wetenschappelijke algoritme worden singles op basis van hun persoonlijkheid aan elkaar gekoppeld. Het draait niet meer alleen om haarkleur of lichaamsvorm, maar ook om het karakter en wat iemand zoekt in een relatie. Magnolia kijkt naar je innerlijk en niet alleen naar het uiterlijk.

Een dating-app die naar het innerlijk kijkt

Hoe dat technisch gezien werkt, is een ingewikkeld verhaal. De praktijk is gelukkig een stuk eenvoudiger. Bij Magnolia begin je, net als bij apps als Tinder, met het maken van een profiel. Wat Magnolia echter uniek maakt, is dat wat na het maken van een selfie en het schrijven van een bio komt. Namelijk het invullen van een uitgebreide vragenlijst.

Magnolia dating-app
(Afbeelding: Magnolia)

Magnolia is niet de eerste dating-app die je een vragenlijst laat invullen, maar er is toch een belangrijk verschil. Deze vragenlijst is ontwikkeld samen met professoren van de Vrije Universiteit Amsterdam en is op basis van het Hexaco-model. Het resultaat is een wetenschappelijk bewezen profile-builder die je persoonlijkheid op basis van zes dimensies in kaart brengt: integriteit, emotionaliteit, extraversie, verdraagzaamheid, consciëntieusheid en openheid voor ervaringen.

Vind iemand die echt bij je past

Hiermee wordt in kaart gebracht hoe jij in elkaar zit, maar ook wat je zoekt in een partner. Vervolgens gaat het algoritme van Magnolia hiermee aan de slag. Jouw gegevens worden gecrossmatched met alle andere singles. Op basis daarvan word je iedere dag voorgesteld aan drie écht potentiële matches. Het idee daarachter is dat je niet overspoelt wordt met singles, maar gewoon rustig de tijd kan nemen.

Zie je iemand voorbij komen die je ook fysiek aanspreekt? Dan kun je aangeven dat je een oogje op die persoon hebt. Mocht dat wederzijds zijn, dan krijg je de scores te zien en kun je precies zien hoe compatible jullie zijn. Uiteraard krijg je dan ook een chat-optie om het eerste contact te leggen en af te spreken.

Probeer Magnolia zelf

Magnolia overspoelt je niet met honderden singles, maar laat je alleen kennismaken maken met mensen die echt bij je passen. Dus mocht je klaar zijn met het vaak oppervlakkige Tinder en andere dating-apps? Dan is Magnolia zeker de moeite waard. Je vindt de app in de App Store. Heb je geen iPhone? Dan moet je nog even geduld hebben. De Android-versie verschijnt binnen enkele weken. Meer weten? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.