Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

First look: Space Jam x Nike Air Force 1 ‘Hare’

Fans van de sneakers Nike Air Force 1 en de film Space Jam beleven in 2021 het jaar van hun leven. Jawel hoor, hier is de first look van de Space Jam x Nike Air Force 1 ‘Hare’.

Door de jaren heen zijn er heel wat speciale edities van de Nike Air Force 1 verschenen. Zo was er deze sandaalversie, een 3D-versie en uiteraard de GoreTex-versie, die tot dé sneakers van het jaar 2019 behoorden. Dit is slechts het topje van de ijsberg, maar hoe goed je ook zoekt, alles valt in het niet bij deze nieuwste speciale editie.

Space Jam x Nike Air Force 1 ‘Hare’

De lang verwachte release Space Jam: A New Legacy, de opvolger van het origineel uit 1996, staat gepland op 14 juli 2021. In de originele film namen NBA-sterren het samen met Looney Tunes-karakters op tegen buitenaardse wezens. Michael Jordan en Bugs Bunny waren de prominente figuren. In de nieuwe film is NBA-ster LeBron James, die de film zelf heeft geproduceerd, de grote man. Ook Bugs Bunny gaat weer voorop in de strijd, net als Lola Bunny. Beide konijnen (of hazen, de discussie daarover zal altijd gevoerd blijven worden) staan afgebeeld op de sneakers Nike Air Force 1 ‘Hare’.

De sneakers komen net iets na de release van Space Jam: A New Legacy uit, 16 juli om precies te zijn. Nike heeft nog geen officiële onthulling gedaan, maar dankzij de first look van onder meer Sheikh’s Closet en Thee Sneaker Channel, die een van de eerste paren kregen toegestuurd, zie je alvast hoe de Space Jam x Nike Air Force 1 ‘Hare’ eruit komt te zien. De verwachte verkoopprijs in Europa is 120 euro. Prima, hebben we er voor over.

Blijf de release via de kanalen van Nike in de gaten houden, maar je kunt er vergif op innemen dat deze sneakers binnen een paar minuten zijn uitverkocht. Verdiep je ook maar vast in resell-websites als StockX.

Space Jam: A New Legacy

In Space Jam: A New Legacy is het recept bijna hetzelfde als in het origineel uit 1996. Het verschil is dat de NBA-sterren en Looney Tunes-karakters het nu niet opnemen tegen buitenaardse wezens, maar tegen kunstmatig intelligente virtuele wezens. LeBron James komt met zijn zoon Bronny, die ervan droomt game-ontwikkelaar te worden, vast te zitten in een virtuele ruimte, door het frauduleuze algoritme Al-G Rhythm. De basketballer kan ze veilig naar huis brengen door de gedigitaliseerde kampioenen van Al-G Rhythm te verslaan met basketbal. Hieronder zie je de trailer, en in dit artikel lees je welke easter eggs daarin verstopt zitten.

Om een bruggetje maken: check ook de LeBron 18 ‘Melon Tint’, de sneakers waarop LeBron James de NBA-finale van 2020 won.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.