Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #21: Nike Waffle, New Balance ‘Multicolor’ en meer

Het is donderdag, en dan wacht de gemiddelde lezer van Manners op de nieuwe releases en meest opvallende sneakers van de week. In week 21 onder meer aandacht voor de heerlijke New Balance 550 ‘Multicolor’.

Verder in de top 5 van deze week een Japanse versie van de LeBron 18 Low, slip-ons van Adidas, de zwarte versie van Nike Waffle One en een samenwerking tussen Converse en Carhartt.

1. Converse x Carhartt WIP

Converse x Carhartt WIP Chuck 70 High Top, camo
(Afbeelding: Converse)

Converse en Carhartt hebben de handen wederom ineen geslagen voor een lijn sneakers met gelimiteerde oplage. Er zijn drie kleurvariaties op de Chuck 70 High Top (oranjebruin, camo, dierenprint) en er is een variant van de Chuck 70 Low met dierenprint. Voor deze camo-versie betaal je 110 euro.

2. New Balance 550 ‘Multicolor’

new balance 550 multicolor, sneakers, nieuwe releases, week 21
(Afbeelding: New Balance)

In week 15 kwam in deze rubriek de Aimé Leon Dore-versie van de New Balance 550 uit, maar die kostte klauwen vol geld en was direct uitverkocht. Nu is er een nieuwe versie van het klassieke model, ‘Multicolor’ genaamd. Precies de sneakers waarop we al een tijdje wachtten. Je koopt ze inmiddels voor 110 dollar, maar in Nederlands zijn ze nog niet beschikbaar. Even goed googelen en je vindt wel een paar.

3. Nike LeBron 18 Low x Atmos ‘Cherry Blossom’

Nike LeBron 18 Low x Atmos Cherry Blossom, sneakers, nieuwe releases, week 21
(Afbeelding: Nike)

Net binnen bij Nike: de LeBron 18 Low x Atmos ‘Cherry Blossom’. Het is een collab met de Japanse boetiek Atmos, beroemd om zijn streetwear en sneakers. Niet voor niets bestaat de swoosh uit kersenbloesems, in de Japanse cultuur het teken dat de lente is begonnen. Laten we hopen dat met deze schoenen dan eindelijk ook écht het mooie weer meekomt, ook al is het al bijna weer zomer. Je koopt ze voor 159,95 euro.

4. Human Made x Adidas slip-on

human mande, adidas, slip-on
(Afbeelding: Adidas)

Wat Vans kan, kunnen wij ook, maar dan nog wat comfortabeler. Zoiets moeten ze bij Adidas hebben gedacht. In samenwerking met het Japanse label Human Made komen de Duitsers met de pure slip-on. Het gemak van een instapper, maar dankzij de zool met Boost-demping het comfort van sneakers. Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren voor 160 euro.

5. Nike Waffle One

nike waffle one, sneakers, nieuwe releases, week 21
(Afbeelding: Nike)

We voelen je denken: bestaat er naast dit excentrieke gedoe dan ook nog iets als zwarte sneakers? Natuurlijk. Zo is deze zwarte versie van de Nike Waffle One net uit. Dat zijn hardlopers, figuurlijk, dus ze zijn snel uitverkocht. Maar wees gerust: voor 30 euro meer kun je ze zelf ontwerpen en nóg zwarter maken. Deze basisversie koop je voor 99,99 euro.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases van vorige week, met onder meer de Nike Air Force 1 Flyknit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.