Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: de film met de grootste sterrencast ooit

Eindelijk, het is 24 december 2021. Dat betekent dat we kunnen kijken naar Don’t Look Up, de Netflix Original met de grootste sterrencast ooit.

De eerste reviews van de Netflix-film Don’t Look Up zijn er overigens al, te weten dat de film ook in de bioscoop is uitgekomen. Heeft de streamingdienst geld over de balk gesmeten door te kiezen voor de grootste sterrencast ooit of is het een gouden greep? De meningen van filmjournalisten en recensenten zijn verdeeld.

De Netflix-sterrencast van Don’t look Up

Voordat we de eerste reviews onder de loep nemen, eerst even aandacht voor de sterrencast. En daarmee overdrijven we geen cent. Hou je vast. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Matthew Perry, Ariana Grande, Jonah Hill, Chris Evans, Ron Perlman, Tyler Perry en Melanie Lynskey maken onderdeel uit van de cast. En dan zijn we er nog niet eens.

De Netflix-film is een komedie die inspeelt op een onheilspellend lot van onze planeet. In Don’t Look Up ontdekken twee astronomen dat de Aarde binnen zes maanden getroffen wordt door een meteoriet. Daarom beginnen ze aan een mediatour door het land om de bevolking te waarschuwen, maar niemand ligt wakker van het naderende gevaar.

Reviews en Rotten Tomatoes

De eerste reviews zijn binnen, en recensiewebsite Rotten Tomatoes is dan een goede eerste graadmeter. Op dit moment staat de Tomatometer op 55% en dat is, vooral gezien de sterrencast, laag. De hoogst mogelijke score is 100%, wat zou betekenen dat alle recensenten positief zijn. Topfilms en -series scoren vaak wel 90% of hoger, maar Don’t Look Up haalt dat dus bij lange na niet.

Don't Look Up: DiCaprio knalt in eerste trailer Netflix-film met sterrencast
Ja, dit kost wel wat (Afbeelding: Netflix)

“Zeker een van de slechtste films van 2021. Een arrogante, onaangename puinhoop”, aldus Evan Dossey van Mid West Journal over de Netflix-film. Maar de meningen over Don’t Look Up verschillen. “Gesteund door een fantastische cast is Adam McKay’s film gedurfd. De scherpe ondertoon, het gevoel van onbehagen en de komische noten maken het tot een gedenkwaardige film”, schrijft Mae Abdulbaki van ScreenRant. Bekijk hier het volledige overzicht met reviews. Om geruststellend te eindigen: de Audience Score, dus de mening van het normale publiek, staat op 77%.

Don’t Look Up is vanaf 24 december 2021 te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.