Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuw op Netflix: absurde datingshow Sexy Beasts

Netflix is een absurde datingshow rijker. Vergeet First Dates, hier is Sexy Beasts, waarin het om alles draait behalve uiterlijk. Verfrissend en verwarrend.

Datingshows zijn sinds de komst van Tinder en andere datingapps nog populairder geworden dan dat ze al waren. Herkenbaar voor iedereen, awkward en hilarisch. Denk aan First Dates, Lang Leve de Liefde en zo kunnen we nog een paar massaal bekeken programma’s opnoemen. Nieuw is Sexy Beasts, een soort The Masked Singer voor singles.

Sexy Beasts, de absurde datingshow van Netflix

Door al die datingshows is er inmiddels wel een zekere mate van verzadiging opgetreden. Nu weten we het wel met die blind dates vol gênante momenten en lompe toespelingen. Tijd voor wat nieuws, moeten ze gedacht hebben bij de Amerikaanse streamingdienst. Bekijk eerst de trailer alvast even, praten we daarna verder.

Je ziet het goed, in de nieuwe datingshow van Netflix worden singels die oppervlakkige dates zat zijn voorzien van een lading schmink en protheses, waardoor ze eruitzien als onherkenbare freaks. Of beter gezegd: als ‘sexy beasts’. Daarna gaan ze daten met hun lotgenoten.

Seizoen 1 in premiére

Het eerste seizoen van Sexy Beasts bestaat uit zes afleveringen. In de eerste aflevering maak je kennis met Emma, die klaar is met mannen die alleen om haar uiterlijk geven. Verkleed als demon probeert ze een klik te vinden met een muis, standbeeld of baviaan. Zo heeft iedere aflevering zijn eigen verhaal. Naar verluidt is er géén LSD gebruikt tijdens de opnames en het bedenken van deze nieuwe datingshow van Netflix. Daardoor kijken we met nog meer verwondering naar dit kolderieke schouwspel.

Seizoen 1 is vandaag (21 juli) in première gegaan. Alle zes afleveringen zijn direct te zien.

Zelf aan het daten?

Zelf volop aan het daten? Check dan de tien meest gemaakt gemaakte fouten die mannen volgens vrouwen maken in hun Tinder-profiel. Doe er je voordeel mee.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.