Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix onthult Tomb Raider-serie met Captain America-ster

Lara Croft is helemaal terug dankzij een gloednieuwe Tomb Raider-serie van Netflix en een bekende Marvel-stem. Daar blijft het niet bij.

Lara Croft weet bijna twintig jaar na haar debuut nog steeds de harten van gamers te veroveren. Ondertussen met iets meer pixels en polygonen dan in de jaren negentig, en soms zelfs in live-action. Actrice Alicia Vikander speelde de avonturierster al in meerdere bioscoopfilms, als opvolgster van Angelina Jolie.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

Daar komt volgend jaar ook een serie bij, zo blijkt nu. Netflix zet na Cyberpunk en Castlevania de killstreaks aan tot animatieseries geadapteerde games voort met Tomb Raider: The Legend of Lara Croft. De gloednieuwe Original is geheel canon en sluit dan ook aan op de afgelopen drie Tomb Raider-games, een trilogie die in 2018 afgesloten werd met Shadow of the Tomb Raider. Lara is nog lang niet klaar met haar avonturen, zo blijkt uit een eerste trailer voor The Legend of Lara Croft.

We zien het gamepersonage met haar iconische pijl en boog, in een jungle-achtige setting. Verder verklapt de veel te korte teaser nog niets, maar de vibe uit de games is direct effectief aanwezig. Het is weer tijd voor nieuwe avonturen. Dit keer dus in animatievorm, afgeleverd door de studio achter Castlevania en Masters of the Universe: Revelation. Niet de minste namen dus.

Netflix gaat voor Marvel-ster

Over grote namen gesproken: wellicht herkende je de stem van Lara Croft al. De heroïne wordt in Tomb Raider: The Legend of Lara Croft namelijk vertolkt door niemand minder dan Hayley Atwell. Precies: het liefje van Captain America in de Marvel-films en de grote ster van Mission: Impossible – Dead Reckoning.

Hayley Atwell Mission impossible
Hayley Atwell (rechts) (Afbeelding: Paramount)

De Britse actrice neemt het stokje over van Camilla Luddington, die de stem van Croft verzorgde in de laatste drie games. Een beslissing waar diehard gamers overigens nou niet bepaald blij mee zijn. Het is immers een keuze die weer riekt naar de eeuwige vloek studio’s die grote namen boven authenticiteit verkiezen. Kon Luddington niet gewoon gebeld worden?

Nog veel meer Tomb Raider

Ergens in 2024 gaan we ontdekken of Netflix de legacy van Tomb Raider eer aan gaat doen. Een specifiekere releasedatum is helaas nog niet bekendgemaakt, al horen we ongetwijfeld binnenkort meer. Bovendien hebben fans van de franchise nog veel meer om naar uit te kijken.

Phoebe Waller-Bridge, na Indiana Jones een ervaren avonturierster, gaat voor Amazon een live-action-serie ontwikkelen. Ook gaat diezelfde techgigant na zes jaar eindelijk weer een gloednieuwe Tomb Raider-game uitgeven, met mooiere graphics dan ooit dankzij Unreal Engine 5. Dat is allemaal nog toekomstmuziek, maar in februari kun je al opnieuw met Lara gaan klauteren in de jungle. Dan komen er namelijk remasters uit van de originele drie games. Zalig!

Meer nieuwe Netflix-series!

Btw: The Legend of Lara Croft is niet de enige op games gebaseerde animatieserie die Netflix deze week onthulde. Zo liet de streamingdienst ook zeven minuten van het langverwachte Castlevania: Nocturne zien. Ook kondigde het bedrijf een ambitieuze Devil May Cry-show aan van de makers van de Avatar-serie The Legend of Korra.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.