Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Castlevania: Netflix brengt keiharde spin-off naar Franse Revolutie

Castlevania is eindelijk terug. Netflix heeft een bloederige eerste trailer onthuld voor Castlevania: Nocturne, een spin-off die zich tijdens de Franse Revolutie afspeelt.

De grote aantrekkingskracht van anime is mede dat animatie in Japan vooral ook een medium voor volwassenen is, waar we in het Westen vaak animatie met cartoons en daarmee met kindervermaak associeren.

Anime achterna met Castlevania

Daar komt langzaam verandering in, maar nog altijd moet je vooral bij Japan aankloppen voor grimmige animatieseries vol keiharde actie. Denk aan de huidige wereldwijde megahits Jujutsu Kaisen en Attack on Titan.

Gelukkig zijn er dus uitzonderingen op die regel. In 2017 ging Castlevania van start op Netflix. Een duidelijk door anime geïnspireerde animatieserie die zich losjes baseerde op de gelijknamige videogamefranchise van Konami.

Vier seizoenen lang konden fans genieten van intrige, een hoop vampiers en vooral ontzettend slick vormgegeven vechtsc├Ęnes.

De show kwam na vier seizoenen in 2021 tot een einde. De bedreiging die de vampiers vormden voor de mensheid werd in die animatieserie uiteindelijk teruggedrongen, maar fans zijn gelukkig nog niet van het universum af.

Castlevania Nocturne Netflix trailer
Thuso Mbedu als Anette in Castlevania: Nocturne (Afbeelding: Netflix)

Netflix onthult Castlevania: Nocturne

Netflix heeft namelijk de eerste trailer voor Castlevania: Nocturne onthuld, een vorig jaar aangekondigde spin-off van showrunner Kevin Kolde (Costume Quest) en schrijver Clive Bradley (Trapped). Dit keer is de mensheid niet alleen in zijn strijd tegen de vampiers.

Castlevania: Nocturne speelt zich af tijdens de Franse Revolutie. We volgen opnieuw een Belmont, dit keer Richter Belmont. Hij treedt in de voetsporen van zijn voorouders door het op te nemen tegen de eliteorde van vampiers die in het geheim de Franse samenleving manipuleren.

Als een van de legendarische Belmonts voelt Richter zich verplicht om vampierkoningin Erzsebet Báthory tegen te houden voordat ze haar plan om de gehele wereld tot slaaf te maken kan uitvoeren. Want ja: in Castlevania schuilt achter elke belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis een vampierscomplot.

Keiharde, bloederige actie

Welke setting dan ook, de Castlevania-serie stond bekend om zijn bloederige actie, en de eerste trailer voor Nocturne stelt fans in dat aspect gelijk gerust. De spectaculaire actie spat in haast irritant korte voorproefjes van je beeldscherm af, inclusief een hoofd dat vakkundig in twee├źn wordt gesliced. Castlevania is terug, en we kunnen niet wachten.

Sneller dan verwacht

Gelukkig hoef je ook niet lang te wachten: Castlevania: Nocturne komt namelijk al verrassend snel naar Netflix. Op 28 september, om precies te zijn. Hoog tijd dus voor een marathon van de ÔÇśvorigeÔÇÖ vier seizoenen!

Castlevania Nocturne Netflix trailer
­čŹ┐ (Afbeelding: Netflix)

Polygon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.