Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix test ideale knop tijdens het sporten en slapen

Wat features betreft kijkt vrijwel elke nieuwe streamingdienst bij Netflix af. Logisch: Netflix heeft de toon gezet, en daarmee bepaald wat consumenten van andere streamingdiensten verwachten. Ondertussen blijft de ‘Rode N’ zelf ook innoveren.

Vergelijkbaar met wat Facebook met de beta-versie van WhatsApp doet, blijft Netflix namelijk nieuwe features testen. Abonnees kunnen in hun instellingen aanzetten dat het bedrijf experimentele veranderingen mag testen.

Netflix rolt nieuwe features uit

Zo hebben we de afgelopen jaren al regelmatig nieuwe features kunnen spotten. Sommige halen niet de eindstreep en gaan de prullenbak in, andere nieuwe functionaliteiten vinden wel hun weg naar alle abonnees.

Een goed voorbeeld daarvan is Shuffle Play. Dat is een nieuwe knop die het mogelijk maakt om vanaf het profielen-scherm meteen een film of een serie te starten. Op basis van je kijkgedrag kiest de streamingdienst een titel voor je uit. Heftig. De feature komt ergens in de komende weken naar de reguliere versie van Netflix.

Ondertussen kijkt het bedrijf verder vooruit. De streamingdienst is namelijk een nieuwe functionaliteit aan het testen in de mobiele versie van de app. Gebruikers van Netflix op Android kwamen de afgelopen dagen een nieuwe timer-optie tegen.

Nieuwe timer-feature

Die maakt het mogelijk om een soort slaap-timer in te stellen. Je geeft aan hoe lang de film of serie in kwestie door moet blijven spelen: 15, 30, of 45 minuten, of tot de aflevering of film af is gelopen. Als de timer afloopt dan stopt de titel in kwestie meteen met afspelen. Handig als je met Netflix in slaap valt, of als je bijvoorbeeld je kinderen een maximale schermtijd hebben.

Zo kun je hen je smartphone of tablet geven, zonder dat je op de tijd hoeft te letten. Of denk aan het sporten: zo kun je bijvoorbeeld een work-out timen.

Netflix bevestigt test

Een woordvoerder van het bedrijf heeft de timer-functie bevestigd tegenover Gizmodo:

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de mobiele Netflix-ervaring te verbeteren. Deze test is het meest recentevoorbeeld: een nieuwe timer die abonnees meer controle geeft over hun kijkervaring door simpelweg hun favoriete programma of film te kiezen en een timer in te stellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het pauzeren als de timer afloopt”, aldus de woordvoerder. “We experimenteren met dit soort tests en zullen de functie alleen breder uitrollen als we ontdekken dat het de gebruikservaring verbetert.”

Spot het klokje

Als je een van de gelukkigen bent die de nieuwe feature mag testen, dan vind je de timer-knop rechtsboven tijdens het afspelen van een film of serie, in de vorm van een klokje. Vervolgens kun je via het onderstaande menu de timer instellen:

Netflix timer feature
📱 (Afbeelding: Netflix)

The VergeGizmodo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.