Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Netflix 20 augustus 2020

Netflix test slimme Shuffle Play-functie die jou het nadenken bespaart

Alsof er al niet genoeg chaos in de wereld is, test Netflix op dit moment Shuffle Play. Dat is een slimme functie waarmee je door Netflix kunt zappen zonder na te denken waar je zin in hebt.

Ken je de iPod Shuffle nog? Juist, die MP3-speler die jouw muziek in willekeurige volgorde afspeelt. De nieuwe functie die Netflix nu aan het testen is, doet hetzelfde, maar dan op een meer geavanceerde manier. We zijn immers alweer vijftien jaar verder in de tijd.

Netflix Shuffle Play

De shuffle-functie wordt op dit moment door Netflix getest op diverse accounts in de televisie-apps van de videodienst. Dit heeft de streamingdienst bevestigd aan TechCrunch. Het doel van de knop is dat mensen sneller leuke films of series vinden, zonder heel Netflix door te scrollen in een eindeloze zoektocht.

De functie gaat verder dan een willekeurige draai aan een fictief rad van fortuin. Met Shuffle Play zap je door Netflix langs willekeurige films, series en documentaires. Deze worden gekozen op basis van jouw kijkgeschiedenis.

Op dit moment wordt de slimme functie wereldwijd getest bij mensen die Netflix kijken via een app op hun televisie of via een settopbox. Het doel is om Shuffle Play uiteindelijk uit te rollen naar alle gebruikers. Hoe en waar de functie zichtbaar wordt, is nog niet bekend.

Knop onder profielnaam

Op dit moment wordt er getest met een knop onder de profielnaam, die je ziet voordat je Netflix opstart. Wanneer de Shuffle Play-functie wordt uitgerold, is nog niet bekend. Op dit moment komt de eerste feedback binnen van de testende kijkers. Op basis daarvan wordt bepaald wanneer en op welke manier jij straks kunt shufflen door nieuwe films, series en documentaires.

Nog niet iedereen is te spreken over de nieuwe functie, er lijkt nog wat werk aan de winkel.

Check ook: High Score is een heerlijke nieuwe docu-serie over games uit de 80’s en 90’s

Reageer op artikel:
Netflix test slimme Shuffle Play-functie die jou het nadenken bespaart
Sluiten