Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Complotthriller Netflix met topcast wordt je volgende favoriete film

Het is bijna tijd voor They Cloned Tyrone, misschien wel de meest veelbelovende film van de komende maanden. Netflix maakt ons nog even extra lekker met een spectaculaire nieuwe trailer.

Nu grote Hollywood-studio’s links en rechts al hun films uitstellen vanwege de schrijversstakingen, is het extra tof wanneer er een trailer uitkomt voor een film die wél gewoon uitgebracht kan gaan worden. Films waarvoor de opnames al afgerond zijn, inclusief reshoots. Hoe langer de stakingen doorgaan, hoe zeldzamer dergelijke titels zullen gaan worden, en hoe dunbevolkter de bioscoopagenda zal gaan worden.

They Cloned Tyrone

Gelukkig is het nog lang niet zover. In de tussentijd heeft Netflix bijvoorbeeld nog They Cloned Tyrone op de planning staan, een wapenfeit waar je U tegen zegt. De schrijver van Creed II gaat op filmvlak zijn regiedebuut maken met een sterrencast. Komt ie: Netflix schotelt je een komedie-thriller voor met onder andere Kiefer Sutherland, Jamie Foxx, John Boyega en Teyonah Parris.

They Cloned Tyrone Netflix thriller
🍿 (Afbeelding: Netflix)

Vreemde ontvoering en gewild script

Nadat hij getuige is geweest van een vreemde ontvoering in zijn buurt, werkt Fontaine (Boyega) samen met de pooier Slick Charles (Foxx) en een sekswerker genaamd Yo-Yo (Parris) om een Twilight Zone-achtig complot te ontrafelen. Verder gaan we je ook vooral niet te veel verklappen, want de nieuwste volledige trailer en ander promotiemateriaal voor They Cloned Tyrone maakt duidelijk dat Netflix een bijzondere achtbaanrit te pakken heeft. De stijl druipt er vanaf.

Het originele script voor deze film werd in de eerste instantie bekend door het in Hollywood zeer bekende The Black List, een jaarlijkse verkiezing van de beste niet-geproduceerde scripts waarop gestemd wordt door de topmanagers van grote studio’s. Daar hoog scoren is al een hele prestatie an sich, maar gelukkig kreeg Creed II-schrijver Juel Taylor dus uiteindelijk ook de kans om zijn visie te verwezenlijken.

Dag Eternals, hallo Star Wars!

De aankomende film werd voor het eerst aangekondigd in 2019 met Atlanta-ster Brian Tyree Henry in de hoofdrol als Fontaine. Helaas liepen onderhandelingen met die Eternals-acteur spaak, waardoor John Boyega nu de hoofdrol te pakken heeft, zijn grootste rol sinds de meest recente Star Wars-trilogie. Hopelijk kan They Cloned Tyrone in de voetsporen treden van Sorry to Bother You, Get Out en andere voorbeelden van recente genrefilms met sterke zwarte hoofdrollen. Al stemt de filmreputatie van Netflix nou niet bepaald hoopvol. Vanaf 21 juli kun je zelf een oordeel gaan vellen, want vanaf dan zal de thriller te streamen zijn op Netflix.

Dag Avengers: Disney blaast plannen voor alle Marvel-films op

They Cloned Tyrone Netflix thriller
🍿 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.