Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe grote Koreaanse Netflix-serie: SciFi met Squid Game-sterren

Films en series uit Zuid-Korea zijn populair. Met veel bombarie deelt Netflix dan ook de trailer van The Silent Sea, een sciencefiction-serie met onder anderen Squid Game-acteur Gong Yoo.

Nu Zuid-Koreaanse films en series langzamerhand mainstream beginnen te worden, raak je ook bekend met namen en gezichten. Gong Yoo is daar eentje van. Hij is onder meer te zien in de geniale sciencefiction-film Seo Bok, over de eerste menselijke kloon. Maar de meeste mensen kennen hem natuurlijk van Squid Game, waarin hij de recruiter speelt.

The Silent Sea: de nieuwe grote Zuid-Koreaanse serie

In The Silent Sea speelt hij hoofdpersonage Han Yoon-jae, expeditieleider van een missie met een overlevingskans van 10 procent. Het gaat om een in 24 uren te klaren missie op de maan. Ruimteverkenners zijn op zoek naar monsters en andere sporen uit een verlaten onderzoeksfaciliteit die bol staat van de geheimen.

Gaan er dan ook nog mensen dood? Het is toch een Zuid-Koreaanse Netflix-serie? Wees gerust, de crewleden sterven om en om tijdens de missie en de oorzaken zijn mysterieus. Andere castleden zijn onder anderen Heo Sung-tae (deelnemer 101 in Squid Game), Bae Doona, Lee Joon en Lee Moo-saeng.

Meevaren op Netflix-succesbom Squid Game

Sinds deze vijf topseries en Oscar-winnaar Parasite is Zuid-Koreaanse cinema ongekend populair. De absolute knaller is natuurlijk Squid Game, en daar profiteren nieuwe series als The Silent Sea optimaal van. Zuid-Korea is hot. In onze ogen niet zozeer vanwege een hype, maar vooral door de ontdekking van talent en een voor ons verfrissende manier van films en series maken.

Naast The Silent Sea is er nog een grote nieuwe Zuid-Koreaanse serie gemaakt door Netflix. Lees in dit artikel meer over Hellbound, de serie die na één week Squid Game al van de troon stootte in de wekelijkse top 10. Verwacht hierin geen gemaskerde mannen, maar duivelse wezens.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.