Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 6 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen na absurde race genomineerd voor grote prijs

Een dag na krankzinnige Formule 1-race in Saudi-Arabië is er een schrale troost voor Max Verstappen. BBC heeft de Nederlandse coureur genomineerd voor de prestigieuze award voor World Star of the Year.

Of Max Verstappen de eerste Nederlandse wereldkampioen wordt in de Formule 1 zal volgende week blijken. De kaarten zijn geschud, dit zijn de scenario’s. Voor de rest interesseert de Nederlander niet wat voor prijzen of awards er zijn. Maar dat neemt niet weg dat hij is genomineerd voor een voor andere sporters zo eervolle prijs.

Max Verstappen genomineerd voor World Star of the Year

Max Verstappen maakt bij de jaarlijkse sportverkiezing van de Britse omroep BBC kans om te worden gekozen tot World Star of the Year. De Nederlandse Formule 1-coureur behoort tot de zes genomineerden. Vorig jaar ging de prijs naar de Russische UFC-vechter Kabib Noermagomedov.

De 24-jarige Nederlandse coureur strijdt in de Formule 1 om de wereldtitel met Lewis Hamilton. Ze beginnen zondag met evenveel punten (369,5) aan de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi.

Stemmen via website BBC

Tot en met dinsdag 14 december kan via de website van de BBC gestemd worden. Op zondag 19 december worden de prijzen uitgereikt op het Britse sportgala, met als hoogtepunt de prijs voor de sportpersoonlijkheid van het jaar. Vorig jaar ging die naar Lewis Hamilton. De Brit veroverde toen zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 en evenaarde daarmee bovendien het record van de Duitser Michael Schumacher.

Max Verstappen heeft voor de mondiale sportprijs concurrentie van onder anderen bokser Saúl ‘Canelo’ Álvarez en jockey Rachael Blackmore. Ook American footballer Tom Brady, tennisser Novak Djokovic en Elaine Thompson-Herah dingen mee om de prijs. Geen verkeerd rijtje.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.