Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix-hit The Night Agent is terug in eerste beelden seizoen twee

Netflix trakteert fans van The Night Agent op een zoethouder in de vorm van de eerste behind the scenes-beelden van seizoen twee. Maar waar blijft die releasedatum?

Netflix bracht eind vorig jaar na druk vanuit de industrie voor het eerst een gedetailleerd kijkcijferverslag uit. Geen vage top tientjes of eigen aan verandering onderhevige rekenmethodes meer, maar keiharde cijfers in een ellenlange spreadsheet.

The Night Agent domineert Netflix

Daaruit bleek dat de FBI-serie The Night Agent niet zomaar een hit was, maar zelfs bekendere titels als Wednesday, You en Queen Charlotte heeft verslagen. Sterker nog, met 812 miljoen kijkuren was The Night Agent de grootste Netflix-show van 2023.

Dat smaakt naar meer, en dat gaan we krijgen ook. Een tweede seizoen werd al maart vorig jaar op Instagram bevestigd door de grote ster van de serie, Gabriel Basso.

The Night Agent krijgt er nog eens tien afleveringen bij met terugkerende castleden Gabriel Basso en Luciane Buchanan, plus nieuwkomers als Brittany Snow (Pitch Perfect) en Teddy Sears (Masters of Sex).

Kijkje achter de schermen van seizoen twee

De releasedatum van het tweede seizoen blijft helaas nog steeds een mysterie, maar de op het gelijknamige boek van Matthew Quirk gebaseerde Netflix Original serie staat allesbehalve stil.

Hoofdrolspeler Gabriel Basso heeft op Instagram namelijk een kijkje achter de schermen bij de productie van het tweede seizoen gedeeld. De eerste beelden verklappen nog geen plot points, want wat we zien zijn foto’s van training-sessies voor de opnames. Basso die weer gecoacht wordt om de ultieme FBI-agent te spelen.

Over plot points gesproken: The Night Agent is dus gebaseerd op een boek, maar daar zijn nog geen vervolgdelen van verschenen.

Oftewel; Netflix begeeft zich met het tweede seizoen op compleet nieuw terrein, ook voor fans van het bronmateriaal.

Geduld en ander relevant kijkvoer

Het feit dat de streamer een blik met nieuwe acteurs opentrekt wijst er tevens op dat we echt een nieuw verhaal te zien gaan krijgen, wat na het einde van het eerste seizoen ook wel nodig is. Hopelijk krijgen we ergens in de komende weken te horen wanneer de nieuwe afleveringen van The Night Agent naar Netflix komen!

Check in de tussentijd ook de opvallend sterke FBI-serie van Disney+ waar The Night Agent nog wel wat van kan leren, of stream de uiterst actuele spionagedocumentaire die je nu gratis op NPO Start kunt checken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.