Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix deelt trailer Stranger Things 4 met mysterieuze rol voor Eleven

Vorige maand stelde Netflix fans van Stranger Things teleur, nu is er goed nieuws. De streamingdienst heeft een nieuwe trailer gedeeld van seizoen 4. Hierin staat Eleven, gespeeld door Millie Bobby Brown, centraal.

Keer op keer wordt Stranger Things seizoen 4 uitgesteld, vanwege de pandemie uiteraard. Een paar weken geleden kwam er nieuws over weer een nieuwe datum, waarna fans massaal hun ongenoegen uitten. Nu krijgen liefhebbers van de sciencefiction-horrorserie een zoethoudertje van Netflix, in de vorm van een korte trailer.

Netflix-trailer Stranger Things seizoen 4

De trailer, die Netflix vandaag deelde, bevat mysterieuze beelden uit een laboratorium waarin verschillende kinderen te zien zijn die op een vergelijkbare manier worden ‘getraind’ als ooit bij Eleven gebeurde. Ze worden geĂ¯nstrueerd met een speciaal plan, en dan schrikt Eleven wakker. Het is niet direct duidelijk of het om een flashback gaat.

Eleven is een kind met superkrachten en grootgebracht in een lab, waaruit ze in seizoen 1 is ontsnapt. Sindsdien is ze bevriend met de avontuurlijke nerds Mike, Will, Lucas en Dustin uit Hawkins, een dropje dat wordt geteisterd door de zogeheten Mind Flayer.

Eleven en co. verlaten Hawkins

Veel over het vierde seizoen van Stranger Things heeft Netflix nog niet uit de doeken gedaan. Wel is het duidelijk dat Eleven, Mike, Dustin, Lucas en Will het plaatsje Hawkins verlaten. Ook is bekend dat Dungeons & Dragons-club The Hellfire een grote rol gaat spelen. En Jim Hopper is wellicht toch niet dood. Waar de beelden van de kinderen in het lab uit de trailer op duiden, is niet helemaal duidelijk. Maar het grote speculeren is begonnen.

De originele releasedatum was 21 augustus is het vooralsnog speculeren. En de eerste teaser van Stranger Things seizoen 4 draagt de naam From Russia with love. Een link zou kunnen zijn dat de Sovjet-Unie op 21 augustus 1968 Tsjecho-Slowakije binnenviel, maar misschien is dat ver gezocht. Een nieuwe releasedatum is nog niet officieel gemaakt door Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.