Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix lekt datum Stranger Things 4 en er is goed nieuws voor fans

Netflix lijkt de datum van Stranger Things seizoen 4 gelekt te hebben. Noteer 21 augustus, een datum met een mogelijke link naar de Sovjet-Unie, maar vast met een potlood in je agenda.

Net als veel andere Netflix-films en series werd ook The Duffer Brothers geplaagd door de pandemie. Nu, bijna een jaar na de eerste teaser, is er eindelijk nieuws over een releasedatum.

Datum Stranger Things 4 gelekt

Het Twitter-account Netflix Updates deelde een screenshot waarin de datum van aflevering 1 van seizoen vermeld staat. Of het hele seizoen dan in één keer online komt te staan, is onduidelijk. Bij de overige afleveringen staat nog geen releasedatum vermeld.

Netflix Updates is doorgaans goed ingevoerd, maar de bron is niet bekend. Het lijkt om een gelekt document van een medewerker te gaan. Normaal gesproken gaat een nieuw seizoen van Stranger Things in première op een datum met een bijzondere gebeurtenis, zoals Halloween. Zo verscheen het derde seizoen op 4 juli, Independence Day in Amerika.

21 augustus en de Sovjet-Unie

Over de betekenis van 21 augustus is het vooralsnog speculeren. De eerste teaser van Stranger Things 4 draagt in ieder geval de titel From Russia with love…. Een link zou kunnen zijn dat de Sovjet-Unie op 21 augustus 1968 Tsjecho-Slowakije binnenviel, maar misschien is dat ver gezocht.

Over het plot van seizoen 4 is nog weinig bekend. Wel is het duidelijk dat Eleven, Mike, Dustin, Lucas en Will het plaatsje Hawkins verlaten. Ook is bekend dat Dungeons & Dragons-club The Hellfire een grote rol gaat spelen. Deze wordt geleid door het nieuwe personage Eddie Munson, die wordt gespeeld door Joseph Quinn (Game of Thrones). En agent Jim Hopper lijkt op te duiken in, inderdaad, de Sovjet-Unie. Stranger Things speelt zich immers nog altijd af in de jaren 80 van de vorige eeuw.

Goed nieuws: nog niet het einde

Dan het goede nieuws voor de fans voor fans. Eind 2020 deelde Netflix al een update over de toekomst van Stranger Things. De kernboodschap: er komen meer seizoenen. “Seizoen 4 zal niet het laatste zijn”, aldus showrunner Ross Duffer. “We weten wat het einde is, en wanneer dat einde plaats zal vinden. De pandemie heeft ons de kans gegeven om vooruit te kijken en uit te vogelen wat het beste is voor de serie. Door dat in te vullen kregen we een beter idee van hoe we dat verhaal willen gaan vertellen.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.