Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Regisseur Netflix-hit Stranger Things geeft update over seizoen 4 en einde

Het voelt ondertussen als een heel ander tijdperk, maar februari dit jaar kregen we de eerste teaser te zien voor Stranger Things seizoen 4.

Toen dachten we nog dat 2020 een vrij doorsnee jaar zou gaan worden. Nieuwe films in de bioscoop, extra seizoenen van je favoriete Netflix Originals. Een paar maanden later lag heel Hollywood plat. Sterker nog, de hele entertainmentwereld stond en staat op zijn kop.

Stranger Things seizoen 4

Uiteindelijk zal er dus behoorlijk wat tijd tussen die teaser en de daadwerkelijke release van Stranger Things seizoen 4 gaan zitten. Hoeveel tijd? Dat is helaas nog niet bekend. De huidige situatie is te onzeker om er een concrete releasedatum te prikken.

We weten inhoudelijk amper iets over het vierde seizoen van de Netflix Original. Gelukkig weten we één ding nu wel zeker: het verhaal houdt niet op met het aankomende seizoen.

Dat heeft regisseur Ross Duffer bevestigd tegenover The Hollywood Reporter. In dat interview legt hij uit dat de stilgelegde productie ook zo zijn voordelen heeft. Daardoor hebben de Duffer-broers meer tijd kunnen besteden aan de lange termijn: het overkoepelende verhaal van Stranger Things.

Meer seizoenen en het einde

“Seizoen 4 zal niet het einde zijn,” aldus Ross Duffer. “We weten wat het einde is, en wanneer dat einde plaats zal gaan vinden. De pandemie heeft ons de kans gegeven om vooruit te kijken en uit te vogelen wat het beste is voor de show. Door dat in te vullen kregen we een beter idee van hoe we dat verhaal willen gaan vertellen.”

Eerst zal echter de productie van seizoen 4 afgerond moeten worden.

Filmen met pubers

Tegenover diezelfde publicatie beschreef Joe Keery (Steve Harrington) het probleem: “Het is lastig te zeggen of het seizoen 4 ten goede komt. Ik bedoel, ze hebben sowieso meer tijd om te schrijven, dat is denk ik altijd een goed iets. Maar ja, de kinderen worden er ook niet jonger op. En bovenal denk ik dat we de show gewoon zo snel mogelijk uit willen brengen voor de fans.”

Dat is het pittige aan filmen met zo’n jonge cast: een Robert Pattinson ziet er in The Batman niet ouder uit na zes maanden stil zitten. Voor een cast vol pubers geldt helaas een ander tempo.

Voor nu weten we in ieder geval één ding zeker: de komende jaren kunnen we nog van nieuwe seizoenen van Stranger Things gaan genieten. Het is in ieder geval een zegen dat Netflix de serie niet eindeloos uit kan gaan melken. Een serie waarvoor al een concreet plan en een einde is, is een luxe die veel shows die sterk beginnen helaas niet gegund is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Regisseur Netflix-hit Stranger Things geeft update over seizoen 4 en einde
Sluiten