Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Netflix bevestigt Squid Game-theorie met eerste beelden seizoen 2

Netflix heeft eindelijk de eerste (bewegende) beelden van Squid Game seizoen 2 gedeeld. Het voorproefje onthult meer dan je zou denken, zonder veel te spoilen.

Schrik niet, het is alweer meer dan twee jaar geleden dat Squid Game uitkwam. September 2021 was de maand dat de Koreaanse serie praktisch vanuit het niets Netflix wist te veroveren, met meerdere records als resultaat.

Squid Game seizoen 2

Een succesverhaal dat Netflix uiteraard graag verder uitmelkt, ondanks het vrij ronde verhaal van het eerste seizoen. Maar naast een dubieuze reality-serie, een berg merch en een bordspel bleef een echt vervolg de afgelopen jaren uit.

Tot dit jaar. Squid Game seizoen 2 komt later dit jaar naar Netflix, en hoewel er nog geen concrete releasedatum bekend is gemaakt, heeft de streamingdienst wel eindelijk de eerste beelden onthuld.

Het gaat om een korte teaser en wat losstaande stills, waarbij vooral de video opvallend veelzeggend is. Aan het einde van het eerste seizoen zagen we Gi-hun bellen met de Front Man, om vervolgens weg te lopen van het vliegtuig. De eerste bewegende beelden van seizoen 2 verklappen nu al wat direct daarna gebeurde.

Teaser verklapt insteek

In de teaser zien we hoe Gi-Hun door het vliegveld loopt terwijl de mysterieuze Front Man tegen hem blijft praten via de telefoon: “Je gaat spijt krijgen van je keuze!” Het hoofdpersonage van de Netflix-serie verlaat vervolgens het vliegveld, met als uitsmijter een opmerking die meteen de toon zet voor de nieuwe afleveringen: “I will find you. No matter what it takes.” Showrunner Hwang Dong-hyuk zei twee jaar geleden al dat hij enkel de show terug zou brengen als hij een goede verhaaltechnische reden had gevonden om nog een seizoen te maken.

De eerste video bevestigt dus wat die insteek is, en komt overeen met de theorieën die veel kijkers hadden aan het einde van het eerste seizoen. Dat Gi-hun zich weer bij het dodelijke spel zou aansluiten om wraak te nemen en te voorkomen dat de nachtmerrie opnieuw plaatsvindt.

Netflix deelt ook foto’s

Naast de bewegende beelden heeft Netflix dus ook de eerste stills van Squid Game seizoen twee gedeeld. We zien bijvoorbeeld Gi-hun met een nieuw kapsel in een foto die een confrontatie met een Squid Game-medewerker lijkt af te beelden, maar buiten de context van het spel, ergens in het openbaar.

Ook komt Gi-hun blijkbaar weer oog in oog te staan met de Salesman, gespeeld door Gong Yoo. Ook worden we getrakteerd op een nieuw beeld van de Front Man, evenals een foto van een compleet nieuw personage. Lee Byung-hun (Front Man), Wi Ha-jun (Hwang Jun-ho) en Gong Yoo (Salesman/Recruiter) keren dus allemaal terug, naast gloednieuwe castleden Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Gyu-young, Park Sung-hoon, Jo Yu-ri, Yang Dong-geun, Kang Ae-sim, Lee David en Lee Jin-uk.

Releasedatum en zoethouders

Helaas heeft Netflix nog niet een specifieke releasedatum bekendgemaakt, naast de belofte dat Squid Game seizoen twee ‘ergens in 2024’ uit gaat komen. Check in de tussentijd de Koreaanse wraakthriller die eind vorig jaar Netflix in zijn greep hield, of de Koreaanse actiefilm met een Marvel-ster die op dit moment flink aan het scoren is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.