Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix voegt The Office en Seinfeld toe: zo lang duurt het om te bingen

Twee van de grootste sitcoms aller tijden komen in oktober naar Netflix, ook in Nederland. Dan hebben we het over Seinfeld en The Office US. Daarvoor gaat het bedrijf ver, vooral in het geval van Seinfeld.

Netflix voegt maandelijks tientallen nieuwe films en series toe, daar kijken we niet meer van op. Maar soms heb je van die grote series die an sich al meganieuws zijn, ondanks het feit dat ze al decennia oud zijn.

Netflix scoort sitcoms

Dat gold een aantal jaar geleden voor Friends. Die sitcom komt uit de jaren negentig, maar was praktisch meteen de best bekeken titel op Netflix. We schreven het toen al: dergelijke wapenfeiten maken hét verschil in de streamingoorlog, in plaats van nieuwe Originals. Abonnees blijven hangen door ellenlange oudere sitcoms.

Dat heeft Netflix duidelijk goed begrepen. Het bedrijf heeft namelijk vele miljoenen neergelegd voor de rechten van twee legendarische sitcoms. Titels die in praktisch elke top vijf of drie van de beste sitcoms ooit staan.

Seinfeld in 4K

Dan hebben we het over Seinfeld en The Office US. Hulu is eindelijk de streaming-rechten van Seinfeld kwijt, waardoor alle 180 afleveringen van de serie vanaf 1 oktober op Netflix te streamen zijn. Ook in Nederland.

Dat pakt de streamingdienst ambitieus aan. Seinfeld wordt namelijk op de dienst gezet in 4K, een hogere resolutie dan fans ooit hebben gezien. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van nieuwe scans van de originele opnametapes. Het totale prijskaartje voor de rechten? 500 miljoen dollar.

Heb je Seinfeld al gezien of heb je niet zo’n trek in de avonturen van Larry David en co?

Dit is de reden waarom Netflix zo belachelijk veel geld neerlegt voor Friends

The Office US

Dan kun je ook 23 oktober in je agenda zetten, want vanaf dan is ook The Office US te streamen in Nederland. Netflix voegt op die datum alle 200 afleveringen van de sitcom toe.

Dankzij alle memes op Instagram en Reddit is de sitcom met onder andere Rainn Wilson en Steve Carell populairder dan ooit. Als we kijken naar het succes van Friends op Netflix, dan heeft de streamingdienst met deze aanschaf een troef van jewelste in handen.

Zo lang duurt het bingen

Helaas is het onbekend voor hoe lang Seinfeld en The Office te streamen zijn. Netflix heeft ondertussen al jaren Friends erop staan, dus waarschijnlijk heb je genoeg tijd om alle honderden afleveringen te streamen.

Het duurt in totaal 73 uren om The Office te streamen, dus we adviseren je op tijd te beginnen. Seinfeld is met 66 uur iets korter.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.